Péterfalvi "adatvédő" Attila: Hadházy Nemzeti Konzultáció elleni akciója súlyos támadás a jogállam ellen

*a radikális baloldali Hadházy Ákos, vagy baloldali radikális, kinek mi a szimpatikus. Az Origo például mindekttőt használja.

Ha a nemzeti konzultációs kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az a demokratikus jogállami megoldással megy szembe – mondta szerdán reggel Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Hírközlési Hatóság vezetője Hadházy Ákosnak akciójáról.

A NAIH elnöke az M1 aktuális csatornának nyilatkozva fejtette ki, hogy egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket, és szerinte a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni. 

Az Orbán Viktor által annak idején kiválasztott, megbízható káder Péterfalvi az európai ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtés miatt is vizsgálódott tavaly, de igazából bármit szívesen jogsértőnek nevez, amit a kormány szeretne annak nevezni.

Amikor viszont pl. a kormánysajtó konkrétan személyes adataival próbálta lejáratni Nagy Blankát, Péterfalvi Attila közölte: az nem rá tartozik. 

Ilyen egy igazi, közpénzből fizetett, elfogoluatlan vezető, aki kizárólag az álampolgárok érdekeit veszi figyelembe.