Tavaly 119 308 korsó sört adtak el a Groupama Arénában, de ott Gulyás Gergely szerint nem isznak

Vajon hová tűnt akkor 59 654 liter sör? A fenti szám ugyanis annyinak felel meg.

Gulyás Gergely tegnap a kormányinfón arra a kérdésre, hogy futballmérkőzéseken miért lehettek tízezrek, ha minden más 500 fő feletti rendezvényt betiltottak Orbánék, azt válaszolta:

Szerinte egy focimeccs teljesen más, mint egy koncert, ugyanis utóbbin alkoholt is isznak, és emiatt nem tartják a távolságot.

Sőt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még tovább ment, azt is említette, hogy a stadionban nem is lehet alkoholt fogyasztani. Nos, aki volt már valaha futballmeccsen Magyarországon, az tudja, hogy ez egy bődületes baromság. De nem is kell ehhez részt venni egy futballmeccsen, ugyanis erről pl. az Orbán hátsójában legmélyebben benne levő Ripost is közölt már bőséges információkat.

Ők írták meg vidáman tavaly, hogy 2019-ben a „stadion büféiben elképesztő mennyiségű sört csapoltak”. Szó szerint így fogalmaztak:

"Közel 120 ezer, egészen pontosan 119 308 korsó sört adtak el a Groupama Arénában, ahol a büfék mellett vannak külön csak ennek a csapolására alkalmas pultok is. A 610 forintba kerülő alkoholos ital a felnőtt szurkolók kezében szinte alapkellék a stadionban."

A sokat emlegetett magyar kupadöntőn június elején ugyancsak lehetett alkoholt venni, és a távolságtartás sem igazán ment:

Gulyás Gergely egyébként azt mondta, olyat már látott, hogy valaki már eleve ittasan érkezik a stadionokba (Egészen döbbenetes!), de szerinte testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig kevésbé veszélyes, mint egy koncert.

E logika pedig talán azért érvényes, mert a koncerteken nem szotyizik a NER, a lelátókon pedig nagyon szívesen.

Ja, amúgy a nemalkoholos Groupama Arénában június 20-án a Ferencváros-Újpest meccsen a Nemzeti Sport adatai szerint 15.727-en voltak. Ez ugye nem tömeg. Pláne nem rendezvény.