Fideszes öröm: „Több ezren várják már a DVSC nyíregyházi meccsét az NB II-ben”

Reméljük, alkoholt azért nem fogyasztanak majd.

Az Origo a napokban örömmel tudatta: „A labdarúgó NB II 2020-21-es idényében már az első fordulóban lesz egy olyan mérkőzés (Szeged-Békéscsaba), amely minden bizonnyal több ezer nézőt vonz majd a csongrádi megyeszékhely stadionjába. Az idei szezonban az NB II-es mezőnyben három olyan csapat is szerepel (Vasas, Győr, Debrecen), amely valamikor az NB I-ben is bajnoki címet nyert. Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy minden idők legérdekesebb NB II-es idénye elé nézünk”.

Azt régóta tudjuk, hogy a kormánypárti sajtónak különös elképzelései vannak az „érdekesről”, de most már azt is, hogy a focimeccs kontra könnyűzenei koncert vitában mutatott nagy társadalmi felháborodás a legcsekélyebb mértékben sem csökkenti a nertársak és hű kádereik lelkesedését a lelátón való szotyizás iránt, vírushelyzet ide vagy oda.

Augusztus 5-én csap össze az NB II-ben a DEAC-DVSC, amire az Origó szerint már most több ezer embert várnak. "A debreceni egyetemi csapat a Nagyerdei Stadionban játszik városi rangadót a DVSC ellen - minden bizonnyal rengeteg ember előtt" – írják. A „minden bizonnyal” azért érdekes megfogalmazás, mert míg Gulyás Gergely szerint július 29-én döntenek majd az augusztus 15-e utánra tervezett tömegrendezvények megtarthatóságáról a járványügyi adatok függvényében, addig úgy tűnik, a több ezres lelátók továbbra sem jelentenek kockázatot.

Persze, a korábban tisztázott tény, miszerint koncerteken vedelik az alkoholt, míg a meccseken nem, továbbra is érvényben van.

Másfél méteres távolságtartás a magyar kupadöntőn június 3-án a Puskás Stadionban.