Egészségügyi szakember: Kásler önmaga paródiája, az amatőrizmus szimbóluma

Egyszerűen már nem létezik olyan, hogy egészségügy, a központosítás pedig azért nem működik, mert „az államszervezet trehány, hanyag és korrupt” – véli Lantos Gabriella, aki pontról pontra szedte ízekre Orbánék sikeresnek beállított járványkezelését.

A magyar állam már nem képes az alaptörvény által előírt közszolgáltatásokat sem garantálni. Nincs egyenlő hozzáférés se oktatáshoz, se egészségügyhöz. A koronavírus-járvány tűpontosan megmutatta, felnagyította a rendszerhibákat. A központosítás nálunk azért nem működik, mert az államszervezet trehány, hanyag és korrupt.

- jelentette ki az egészségügyi menedzser a Magyar Narancsban egy 24.hu-nak írt elemzése kapcsán.

Szerinte Kásler Miklós „önmaga paródiája, az amatőrizmus szimbóluma”, a legszörnyűbb pedig az, hogy a kormány máig nem érti a tesztelések és a nyomkövetés fontosságát. A szakember szerint a mai napig nincs több nyolc labornál. Naponta háromezer tesztet lehet elvégezni, ami kevésnek bizonyulna, amennyiben jönne egy erősebb, második hullám.

Nem véletlenül volt annyi lélegeztetőgép, amennyi. 1400 gép kezelésére van személyzet. Lehet többet venni, csak felesleges, mert azokkal nem lehet dolgozni.

- tette hozzá Lantos, aki szerint vicc, hogy a magyar egészségügyet immár három miniszter (Kásler, Palkovics, Pintér) irányítja.

Kásler a járvány felbukkanása óta napról napra bizonyította alkalmatlanságát, a Jobbik nem véletlenül követelte a miniszter eltávolítását. Azzal, hogy ennek nem tett eleget Orbán, azt is bizonyította, hogy ő sem áll a helyzet magaslatán. Mindez pedig, pláne egy második hullám érkezésével rajtunk csapódik majd le, mert a populista „vezértől” propagandavideókon és a kormánymédia kézivezérlésén kívül semmi másra nem számíthatunk, még veszélyhelyzetben sem.