A Nézőpont Intézet megint kikutatta, hogy Orbán Viktor elképesztő, kimagasló, kiváló, népszerű

Mit népszerű! A legnépszerűbb evör.

Szóval, a Nézőpont Intézet. Az a Nézőpont Intézet, amely bármilyen nézőpontból, bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között kielemzi, hogy amit Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP tesz, az jó. Kérdőjelek nélkül. Mindenki is támogatja a Vezér elképzeléseit, minden hónapban erősödik a Párt, minden intézkedésük népszerű a magyar emberek körében. (Amúgy méltán híres elemzőjük Mráz Ágoston Sámuel.)

Ennek a kiváló, Szabad Nép eszmeiségét őrző kutató műhelynek sikerült most kielemezni a következőt:

Ötéves csúcsra, 57 százalékra nőtt Orbán Viktor támogatottsága - derül ki a Nézőpont Intézet Origo birtokába került legfrissebb közvélemény-kutatásából. (Ez a mondat önmagában sajtótörténeti mérföldkő – a szerk.). Nem csak a miniszterelnök, de több kormánytag is profitált politikailag a koronavírus elleni hatékony fellépésből. 2019 decemberéhez képest Gulyás Gergelyt 14, Szijjártó Pétert 10, Varga Mihályt pedig 9 százalékponttal többen szeretnék fontos politikai pozícióban látni. A kutatás szerint a lakosság továbbra is Gyurcsány Ferencet utasítja el a leginkább, a válaszadók 78 százaléka nem szeretné őt fontos pozícióban látni. A felmérés arra is rámutat, Karácsony Gergelyt 36 százalék ugyan támogatja, azonban minden második válaszadó elutasítja őt.

Köszönjük!

Most pedig, hogy érezzük a fenti sorokból áradó hitelességet, megmutatnánk, miket elemzett ki korábban a Nézőpont.

Májusban sikerült megállapítaniuk, hogy a "polgári kormányzás" 95 százalékban teljesítette a 2010-es ígéreteit

Aztán még ugyanebben a hónapban a Nézőpont Intézet kielemezte, hogy a magyar társadalom elégedett a kormány intézkedéseivel: A felmérések szerint elégedett a magyar társdalom a koronavírus-járvány idején bevezetett kormányzati intézkedésekkel – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója az M1 aktuális csatornán. Természetesen a "felmérésből" az is egyértelművé vált, hogy "megbukott az az ellenzéki narratíva, hogy az Orbán-kormány diktatúrát akart kiépíteni azzal, hogy nem adja vissza a rendkívüli felhatalmazást".

Januárban, az önkormányzati választáson elszenvedett pofonok után 1000 embert kérdeztek meg telefonon (bizonyára nem ugyanazt az ezret, akiket mindig szoktak), a beszélgetésekből pedig kiderült: A Fidesz-KDNP 50%-os támogatottsággal bír, így egy aktuális országgyűlési választáson is simán nyerne.

Tavaly decemberben, mikor a hóesés miatt a MÁV úgy esett el, mint a német csapatok Sztálingrádnál, a következőt „mérték”: egyre elégedettebbek a magyarok a MÁV-val. A megkérdezettek közül mind az államvasúttal, mind annak szolgáltatásaival többen elégedettek, mint tavaly. A „MÁV-ról alkotott véleménye” egy év alatt az összes magyar ötödének (20 százalék) javult és tizedének (10 százalék) romlott, a többiek nem láttak változást – írták.

Aztán szintén 2019-ben kiderült az is, hogy kivételes szociális érzékenységgel megáldott kormányunk három év alatt 11,2 milliárd forintot költött a világ különböző pontjain „keresztények megsegítésére”. Na, mit gondolsz, ki készített felmérést arról, hogy ezt a magyar emberek is támogatják? Talált, süllyedt: a Nézőpont Intézet.

A magyar emberek együttéreznek a világ szenvedő keresztényeivel, támogatják a kormány segítő törekvését – derítették ki sebészi pontossággal.

Sok Nézőpont Intézet felmérés van, mi szórakoztató, de mind közül talán a legszórakoztatóbb az volt, mikor megállapították, hogy „Magyarországon továbbra is balliberális médiatúlsúly van”.

Ezzel ismét egy újabb, a hazai balliberális álhírgyárak által külföldön terjesztett hazugság lepleződött le, miszerint kormánypárti fölény lenne a hazai sajtópiacon - írta öles betűkkel az Origó a Nézőpont Intézet blogoldalára hivatkozva. 

A sort még hosszasan lehetne folytatni, a konklúzió ugyanaz: fasza meló lehet a Nézőpontnak dolgozni. Már persze akkor, ha nertárs vagy. Ezt amúgy a Nézőpont Intézet vezető elemzője, Mráz Ágoston Sámuelnek érti igazán, akinek a testvére, Mráz Dániel Emánuel annak idején hogy, hogy nem pont Mészáros Lőrinccel szállt be a vasútkorszerűsítési bizniszbe.

Hát így. Érdemes hinni a Nézőpont Intézet kutatásainak.