Bár itthon 376 ezer munkanélküli van, most épp 1 millió dollárt küldtünk jeruzsálemi iskoláknak

Fontos a szentföldi keresztények támogatása.

Örömét és köszönetét fejezte ki Pierbattista Pizzaballa, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus apostoli adminisztrátora, valamint William Shomali ammani püspök-vikárius Magyarország adományával kapcsolatban, amit a Szentföld keresztény iskoláinak működéséhez nyújtott a kormány - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Az egymillió dollár értékű magyar támogatásról a kormány július közepén döntött a Hungary Helps Program keretében.

Az előzményekről Havasi Bertalan elmondta: az egyházaknak a koronavírus-járvány miatt elmaradozó bevételei miatt le kell állítaniuk egyes projektjeiket, csökkenteniük kell a közösségtámogató tevékenységüket és a helyi munkaerő alkalmazását. 

Mindeközben: Pintér Sándor épp azt mondta a magyra önkormányzatokról, hogy őket nem érte kár a járvány miatt, így plusz támogatást nem kapnak a jelentős forrásmegvonások után. És ha már "helyi munkaerő: a tavalyi évhez képest júniusban 51 százalékkal több munkanélküli volt Magyarországon: 376 300 regisztrált álláskereső volt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében, 176 ezren pedig semmilyen pénzbeli segítséget nem kaptak a kormánytól.

Szóval, kizárólag a hazai munkavállalókra nem szeretne költeni a kormány.

De legalább az elmúlt 3 évben Orbánék 11,2 milliárd forintot adományoztak a világ különböző pontjain "keresztények megsegítésére". De ne felejtsük el azt sem, hogy  Ugandába, a Zöld-Foki-szigetekre, PanamábaSzíriába és Mexikóba is küldtünk már milliárdokat. De építettünk kórházat Vietnamban, finanszíroztunk hármat Szíriában, és felhúzunk egyet Kenyában is.

Az Állami Számvevőszék elnöke viszont már segített a magyar családokon: elmondta nekik, hogy tanuljanak meg spórolni.

Talán érdemes lenne itthon a munkanélkülieknek "üldözött keresztényként" bemutatkozni a munkaügyi központokban, bár a jelek szerint a hazai munkavállalókra nem vonatkozik a kormánypárti szociális érzékenység.