A NERpátia írt indulót a tatai páncélosoknak

Nem csorgott azért rossz helyre a Nemzeti Kulturális Alap támogatása, nem volt hiábavaló a sok hakni a kormánymédiában.

Miután az elmúlt években a Kárpátia zenekar hithű támogatói lettek a NER által teremtett valóságnak, nem meglepő, hogy pont őket kérték fel a "tatai páncélosok", hogy írjanak nekik indulót, erről pedig gyorsan be is számolt a Magyar Nemzet.

Bár sokan a Kárpátiát a Jobbik házi zenekarának tekintették, úgy tűnik, valójában soha nem volt az, csak egy zenekar, ami a Jobbik népszerűségét használta ki a saját népszerűsítésére. És mikor ez már kevésbé tűnt jövedelmezőnek, a hatalomhoz dörgölőzés lett az origó. Mondhatnánk, hogy szó szerint, hiszen a Kárpátia-turnék szerves része lett a Fidesz-médiában való haknizás is. (Akárcsak az Ismerős Arcoknak, aki rendre az Origón mutatják be új klipjüket.) Petrás János pl. az egyik legaljaorgánumnak, a 888.hu-nak tett több sokatmondó kijelentést a 2018-as választás előtt:

888: Magyarország szerinted most merre tart Európában? Hova tartunk szerinted?
Petrás: Szerintem ebben a pillanatban Magyarország a zászlóshajó, Magyarországot követi mindenki. Én ezt látom.

De persze nem volt nehéz kitalálni, kinek dalol elsősorban a zenekar, miután 2018 júliusában a Kárpátia zenekar neve is szerepelt az NKA támogatottak listáján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri támogatásáról még Balog Zoltán döntött. Aztán meg Kásler Miklós: Júniusban négymillió forint NKA-pénzt kapotak a miniszteri keretből annak a filmnek a vetítésére, aminek már az elkészítését is támogatta a miniszter.