Amire mindig jut (köz)pénz: csaknem 5 milliárdból fejlesztheti Király Gábor a szombathelyi sportcentrumát

Királyi (állami) támogatás!

A 2019-es költségvetésből 426 millió, az ideiből pedig 4 milliárd 78 millió forint jut a Király Sportlétesítmény fejlesztésére

- írta meg az Átlátszó.

A Király Szabadidősport Egyesület vállalkozási szerződést kötött a „Király Sportegyesület és Kapusakadémia fejlesztés II. ütem – C épület és műfüves pálya és egyéb hozzá kapcsolódó feladatok elvégzésére”. A kivitelezőnek a beruházás keretében meg kell építenie a C épület Rehabilitációs épületét, szabadtéri, szabadidő és sportlétesítményeket kell kialakítania, valamint el kell végeznie a gépészeti és világítási munkákat.

- derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A következő kapusgeneráció tagjai bizonyára nagy karriert futnak majd be, bár ennek a víziónak némileg ellentmond, hogy Orbán évek óta valamirevaló eredmény nélkül szórja a közpénzt az akadémiákba. Egyébként a szombathelyiekre külön is ráfér az erősítés, hiszen a csapat jelenleg a másodosztályban szerepel, ahonnan az idei kiírásban szintén majdnem kipottyantak, dacára annak, hogy a vasi megyeszékhelyen teljesen új, több mint 15 milliárdba kerülő stadionban rúghatták a bőrt a helyi aranylábúak.

Történik mindez akkor, amikor nagyjából 400 ezer honfitársunknak nincs munkája.