Ami Orbánéknak kell, azt meg is szerzik - Így lett övék a Balaton (is)

Nem, az alábbi videóban nem Mészáros Lőrincről van szó, de a Valami Amerika 3-ban akár ő is alakíthatná Balát, a szotyizó maffiózót. Pénze, kapcsolatai vannak bőven, a magok köpködésére ideális a felcsúti Pancho Aréna, és mostanra elmondható, hogy megszerezte magának a fél Balatont is. Sőt, többet.

ITT, majd ITT írtunk róla, hogy a közérdek képviseletével szemben a kormány célja egy őket támogató, kirívóan gazdag oligarcharéteg kiépítése, ennek következtében pedig egy olyan durva Honfoglaló zajlik, ami egy cseppet sem játék. Az oligarchatérképre pedig azóta szinte megszámlálhattalan újabb helyszín kerülhet fel. A magyar tengerre céltudatos döbrögik vetettek szemet, és el is foglalták. Amikor a szabadstrandon fekszel - sokan amúgy ezt sem engedhetik meg maguknak az országban - gondolja arra, hogy lehet, hogy jövőre már nem teheted. Ha Lőrincnek megtetszik, fizetni fogsz azért, ami egyébként a tiéd is.

Egyébként a tavalyi Eurostat adatok szerint

teljesen mindegy, hogy külföldön vagy itthon, az egy hét nyaralás a magyarok 43 százalékának már így is egy nem megengedhető luxus.

A számok azóta vélhetően még siralmasabb képet festenek, hiszen azóta százezrek váltak munkanélkülivé a járvány következtében.

Igaz, a kormány, pontosabban Varga Mihály már tavaly is itthon maradásra ösztönzött, mikor brutális szinteket verdesett az euróárfolyam. Ami azóta csak rosszabb.

Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon - mondta a pénzügyminiszter.

Persze, a nertársaknak mit sem számít, hiszen pl. Orbán Viktor is el tud ugrani Tiborcz István egyhektáros, úszomedencés balatoni villájához. Bármikor.