Egymás hazugságait cáfolják meg a Fidesz-médiában

Mi már csak egy kávét kérünk.

A hazugsággyártásban fenoménnak számító Ripost a múlt héten írta meg, hogy megint csak a hangulatot keltő balliberális ellenzék aljas akciója terjeszti azt a vadkapitalista rémhírt, miszerint 1000 forint egy lángos a Balatonnál.

Na, most ehhez képest, a legaljagyár másik futószalagjáról ez jött a héten:

A Balatonnál idén minden tipikus strandi étel, vízparti fogás drágább lett (...) Csaknem minden étterem kínál két-három fogásos, könnyű ebédnek való menüt 1100-1500 forintért – az üzemeltetők szerint ez megéri nekik, mert délidőben a nagyobb adagok, nehéz, húsos ételek, sültek nemigen kelendőek. Egy cigánypecse­nyéért egy közepes színvonalú partközeli étteremben 2800 forintot kérnek, a hagymás rostélyos 3200, a bécsi szelet pedig 2400-2800 forint körül kapható adagonként. Levest 800-900 forintnál olcsóbban nemigen találni sehol, miközben halászlét nem adnak 2000 forint alatt a part mentén - írja a Magyar Nemzet.

(...)

A klasszikus strandételek is hasonló árszínvonalon kaphatók, a parti étkezdékben továbbra is a retró fogások a népszerűek. Így például egy sima lángos hatszáz forintot ér, de tejföllel már 750-et, tejföllel és sajttal pedig 850 forint a fizetendő összeg, de ha elvitelre kéri a vendég, a csomagolásért további száz forintot kell fizetni. Sokak szerint ennél jobban megéri egy vendéglőben felszolgált 1100 forintos menü - teszik hozzá.

Most akkor hogy is van ez? Nem biztos, hogy jó ötlet a Ripost célközönségének fejenkét kettő agysejtjét összeugrasztani egymással!

Sokakat meg amúgy sem szükséges elijeszteni a Balatontól, mert a magyarok fele se engedheti meg magának a nyaralást. Ellenben Orbán strómanjai, Tiborcz István, Mészáros Lőrinc, Garancsi István (stb.) az elmúlt öt évben sebészi pontossággal vették be a Balatont. Jelenleg közel 50 olyan szálloda- és kikötőfejlesztés van a kezükben, amire 63,5 milliárd forintot kaptak a kormányától. A te pénzedből. Amit nyaralásra is költhettél volna. Meg lángosra.