Dömötör Csaba az Index kapcsán: Nem nálunk gyilkoltak meg újságírókat

Ja, tényleg! Akkor minden rendben van.

Én részletesen nem szeretném kommentálni az Index-es belvita körülményeit, mert teljesen egyértelmű, hogy egy belvitáról van szó

- melegített be Dömötör a már korábban kormányflufferré alakított Hír Tv-ben. Természetesen hozzátette, más oka is van a kialakult helyzetnek: Gyurcsány! Mindezzel persze némileg ellentmond előző mondatának, melyben belvitáról beszélt, de hát kormánypárti körökben ne nagyon keressünk logikát, pláne, ha egy a magyarországi sajtószabadság koporsójába bevert újabb szögről próbálják minden erejükkel elterelni a figyelmet.

Elképesztő, de Dömötör még csak ezután jött igazán bele, a csúcs az volt, amikor kijelentette, hogy

nem nálunk volt arra példa, hogy újságírókat gyilkoltak meg. Két ilyen uniós országot is tudunk mondani. (…) Nem nálunk fordult elő, hogy napokig elhallgatták, hogy nők tömegeit inzultálták a nyílt utcán, és nem számolhatott, nem számolt be róla a sajtó. Akkor beszéljünk ezekről a dolgokról.

Végül mindenkit igyekezett megnyugtatni, hogy

szerinte a magyar média nyilvánosság szempontjából egy fontos dolog van. És ez teljesül. Mindenki megtalálja ma Magyarországon az ízlésének, a világnézetének, az igényének megfelelő médiumokat. Az interneten is, és ha a hagyományos médiumokat is nézzük, akkor is. A magyar média sokszínű. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne intenzív erős verseny egyes szereplők között, de az a világos véleményem, hogy sokkal sokszínűbb, mint mondjuk abban az időszakban, amikor a magyar közéleti médianyilvánosságot a Napkelte című műsor jelezte.

Szóval nincs itt semmi látnivaló kérem szépen, és örüljünk, hogy nálunk még nem ölnek újságírókat, csak komplett portálokat, rádiókat, tévécsatornákat hallgattatnak el, meg úgy mindenkit, aki nem ért egyet velük.