Nem változtat a szabályokon a kormány: augusztus 15. után sem lesznek tömegrendezvények

Úgy tűnik, a foci továbbra is kivétel.

Gulyás Gegely miniszterenökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy vizsgálták a számokat, nézik a többi államot, és arra jöttek rá, hogy mindenhol rossz a helyzet.

Magyarország azok közé tartozik, akik a legsikeresebben kezelték az első hullámot, sokkal hatékonyabban, mint mások, de ez csak egy részeredmény, mert közeledik a második hullám. Sok helyen elindult - mondta Gulyás.

Hozzátette, hogy bár nálunk stagnál a helyzet, de a környező országokban romlik, majd felsorolta fél Európa számait.

Mindebből az következik, hogy a jelenlegi keretek között tudják tartani a számok stagnálást, és az operatív törzs véleménye alapján nem változtatnak a szabályokon, mert kockázatos.

Szeptember 1-jén megkezdik a tanévet az iskolákban, de a zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után is fenntartják.

Kijelentette, hogy a "kormány semmilyen kockázatot nem vállal", de a focival kapcsolatos tömegrendezvéynekről nem esett szó.

"A zenész szakma sorsán nem könnyít ez" - állapította meg kiváló tehetséggel. Így 5,3 milliárd forint támogatást nyújtanak az iparágnak, garázskoncert sorozatok lesznek, amit mindenki számára elérhetővé tesznek.

Emlékeztetőül:

- A nemalkoholos Groupama Arénában június 20-án a Ferencváros-Újpest meccsen a Nemzeti Sport adatai szerint 15.727-en voltak.

- A nemalkoholos Groupama Arénában tavaly 119 308 korsó sört adtak el. Igen, volt bennük alkohol is.

- A június eleji magyar kupadöntőn ennyire tartották a távolságot a "nem alkoholt fogyasztó" szurkolók:

- A Fővárosi Nagycirkusz előadásain is nyugodtan lehet közel 1500 ember járvány idején.

- A múlt hétvégén több ezres futóversenyt rendeznek Budapest belvárosában, hiszen Magyarország kormánya 2020. június 18-án határozott a veszélyhelyzet eltörléséről, ennek értelmében korlátozás nélkül rendezhetők sportesemények hazánkban.

- Ja, és augusztusban indul újra az NB I és az NB II is, már a nyitányra TÖBB EZER EMBERT VÁRNAK.