Mégsem lesz az Index főszerkesztő-helyettese a korábban az Origónál is tevékenykedő Tevan Imre

Alig 24 óra elteltével „megvilágosodott”.

Mint azt mi is megírtuk, Tevan kinevezése nagy port kavart. Nem telt el azonban egy nap, és az Origó korábbi felelős szerkesztője meggondolta magát. Váratlan döntése okairól is írt Facebookon.

Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese. Nem azért, mert kaptam a pofámra. Ezt tudtam előre, ez ilyenkor jár. (Sok támogatást is kaptam, köszönöm.) Hanem azért, mert rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam

- írta ma hajnali bejegyzésében, majd hozzátette, azért vállalta a felkérést, mert elképzelhetőnek tartotta, hogy a lapnál nem lesz majd politikai beavatkozás.

Aranyos gondolat, lehet, hogy ő lemaradt róla, de mielőtt felkérték volna, már történt némi „beavatkozás”…

azzal nem foglalkoztam, a politikai beavatkozáson túl, hogy a három ember, tehát az igazgatóság tagjai képesek lesznek-e összehozni egy minimális csapatot, amely legalább elfogadható minőségben át tudja venni a felmondott kollégáimtól a lapkészítést abban a rohamosan közeledő pillanatban, amikor ők végleg elmennek. Az “igazgatósági tag” hétfőn hívott föl, ma péntek van, azóta odáig jutottunk, hogy egyetlen embert, engem lehetett bejelenteni az új csapatból. -thy és -czy (itt arra utalt, hogy Szombathy Pált vagy Sztankóczy Andrást nézték ki az Index főszerkesztőjének) azóta se tudta eldönteni (legalábbis nekem ezt mondják) azt a viszonylag alapvető kérdést, hogy melyikük a főszerkesztő.

- tette hozzá Tevan, aki döntésének további okáról is mesélt: 

doktor Bodolai (az Index.hu Zrt. elnöke) minden nyilatkozata után azt éreztem, hogy ki kell szállnom. Kétségtelenül fejlődik, a legutóbbiban a Klubrádióban már hosszú perceket beszélt értelmesen anélkül, hogy elővette volna a szerkesztőség ármánykodásáról szóló elméleteit, de aztán leteltek ezek a percek.