Úgy tűnik, a vírus focimeccseken, kiállításokon, sőt néhány koncerten sem fertőz

Legalábbis a kormány logikája alapján. A Kormányinfón történt bejelentés után - miszerint továbbra is tiltják az 500 fő feletti rendezvények megtartását - olyan hírek láttak napvilágot, amelyek alapján az egyszerű halandó számára úgy tűnhet, hogy a korlátozások nem egységesen vonatkoznak mindenkire. A rendeleteket többen sajátosan módon értelmezik.

Az Apostol Aréna koncertje megtartható augusztus végén, mivel csak ülőhelyekre értékesítettek jegyeket, ezért nem vonatkoznak rájuk a korlátozások. 

Van egy szerződésünk a Broadway irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem lépünk fel: ha lemondanánk, az nagyon sok pénzbe kerülne nekünk, ez egy ilyen róka fogta csuka helyzet, és nehéz kimászni belőle

– nyilatkozta Meződi József, az Apostol frontembere.

A Hungexpo hivatalos Facebook-oldalán pedig azzal az indokkal ajánlják rendezvényeiket, hogy: 

a július 30-i kormányinfón egyértelművé tették, hogy továbbra sincs akadálya üzleti jellegű rendezvények, mint például szakkiállítások, konferenciák megtartásának, a megfelelő járványügyi szabályok betartásával. A  korlátozó intézkedéseket kizárólag a zenés-táncos rendezvények (fesztiválok) tekintetében tartják fenn.

Rajtuk kívül Fenyő Miklós is tarthat koncertet a Margitszigeti szabadtéri színpadon, Rúzsa Magdi Tokajban, bár arra vonatkozó konkrét indoklást nem találtam, hogy ők miért tartoznak a kivételek közé.

Ezek alapján úgy látszik, hogy a Kormányinfón elhangzottakat sokan inkább tekintik kikerülhető javaslatnak, mint betartandó kormányrendelkezésnek.

Azt meg ugye Gulyástól már tudtuk eddig is, hogy a focimeccseket nyugodtan meg lehet tartani, hiszen az ott kulturáltan szórakozó nagyközönség nem fogyaszt alkoholt.

Esetleg a könnyűzene hazai képviselői megpróbálhatnák álcázni tevékenységüket, a színpadon például pár akkord felcsendülése mellett rúghatnák a bőrt a zenészek, az meg talán nem tiltott, ha közben dudorásznak is. Sőt még akár az is kiderülhetne, hogy focizni is jobban tudnak, mint hazánk aranylábúi. A közönség meg öltözhetne b-középnek, nem szórakoznának a nézőtéren, hanem szurkolnának, ezzel teljesen összezavarva a koronavírust.