Erről is hazudtak: Közel nem gyártottak annyi maszkot a sátoraljaújhelyi fegyházban, mint mondták

Persze, 2020-ban Magyarországon ez egyáltalán nem váratlan fordulat. Ez sem.

Orbán Viktor április elején libbent be nagy csinnadrattával egy börtönbe. Sajnos nem olyan formában, mint azt sokan szeretnék, csak propagandakétpercest ment forgatni a járvány közepén. Illetve nem is börtön volt, hanem fegyház. Ez csak később derült ki a videóból, mikor megkérdezte, hogy egyébként ő hol is van valójában. De nem ez volt az egyetlen, amit nem tudott.

Ez lenne a masina? Ez egy kínai gép, jól értem? Mit mondtak, mennyit gyárt ez?

Maguk a mérnökök? – Nem, mi programozók vagyunk. – És meg tudják ezt csinálni?

Ez börtön vagy fegyház?

És ők varrnak?

- ezzel a "tudással" érkezett Magyarország miniszterelnöke "ellenőrizni", hogy a maszkgyártás rendben megy-e. Valójában a sátoraljaújhelyi büntetésvégrehajtási intézményben volt, ahol parancsnok a beszerzett kínai maszkvarrógépről azt mondta, hogy 2,8 milliót gyárt egy hónapban. Most, 4 hónappal később kiderült: ez nem igaz.

A Büntetés végrehajtás országos parancsnoka végül bevallotta, hogy a behazudott havi 2,8 millió, azaz összesen 9 millió maszk helyett április óta összesen csak tizedét, 890 ezret (!!) sikerült legyártani a kínai maszk gyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban - írta meg Hadházy Ákos a Facebook-oldalán.

A politikus az iránt érdeklődött július 16-án, hogy ezidáig hány maszkot gyártottak az Orbán által is felszentelt csodamasinán, amire a BV megválaszolta, hogy a július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta már 869340-t. Ez derék, csak kár, hogy harmada annak, mint amit hazudtak korábban.

Ja, s ezeket sem kapta meg senki, mert a BV válasza szerint "raktározzák".