Most, hogy a "baloldalról" van szó, már a "komolytalan" OLAF-ra is hivatkozik a Fidesz

Még mindig az MSZP-s kamuvideó a téma.

Már az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálja a baloldal kamuvideóját európai uniós forrásokkal való visszaélés miatt - jelentette be boldogan Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján.

Közölte továbbá, hogy a "botrányos videó" azért keltette fel az OLAF érdeklődését, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélt az anyag készítése során. A videó egyik készítője - aki a Népszabadság volt újságírója - ugyanis uniós pénzből fizetett alkalmazott: az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense - mutatott rá Hollik István.

És ez a monológ azért is volt különösen szórakoztató Hollik István szájából, mert mikor az Elios közbeszerzéseivel kapcsolatos csalásokat vizsgálta az OLAF, a Fidesz azt kommunikálta, hogy pártjuk nem tart igényt „elvtársi segítségre” az Unió részéről. 

Ugyebár Tiborcz István, Orbán Viktor veje az OLAF által vizsgált időszakban ott csücsült az Eliosban. De erről fideszes körökben nem szeretnek beszélni.

Aztán, mikor 2018-ban az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala Homolya Róbert közlekedési államtitkár korábbi ügyeinél is problémákat talált, még markánsabb véleményt fogalmaztak meg az OLAF-ról:

Ha az OLAF úgy érzi szükségét, hogy beszálljon a magyar választási kampányba, alapítson inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan - fogalmazott annak idején Gulyás Gergely.

Aha. Szóval akkor 2 év alatt megkomolyodott az OLAF, mert ezek szerint immár hitelesen vizsgálják a baloldali kamuvideót. Csak, nehogy közben a Fidesz uniós pénzekkel való visszaéléseit is észrevegyék, mert azokból elég sok van.