Európa egyik legjobb egészségügye: Hat megyében nincs 24 órás fogászati ügyelet

Ha munkaidőn kívül fáj, megszívtad.

Csongrád-Csanád, Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna és Veszprém megyében egyáltalán nem találni 24 órás, tb-finanszírozott fogászati ügyeletet - írja a Népszava

Az ország ötöde nagy bajban van, ha nem jókor fájdul meg a foga. Több mint kétmillió ember kerülhet olyan helyzetbe, mint az a veszélyeztetett terhes asszony, akinek csillapíthatatlan fájdalma ellenére sem sikerült ellátáshoz jutnia a győri ellátórendszerben. Győr-Moson-Sopron megye ugyanis egyike azoknak a megyéknek, ahol nincs közfinanszírozott 24 órás fogászati ügyelet - emlékeztet a lap.

Ha valakinek nagyon sürgős, a legjobb, ha vonatra száll, és meg sem áll a fővárosi Szentkirályi utcai ügyeleti központig, ott mindig van ellátás – tanácsolta félig tréfásan Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, aki hat olyan megyét is talált a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozási listájában, ahol egyáltalán nincs tb-szerződött fogászati ügyelet. Azaz a Csongrád-Csanád, Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Veszprém megyékben élőknek egészen biztosan fejtörést okoz, ha a hivatalos rendelési időn túl hasít fájdalom a fogukba.

Orbán Viktor amúgy éppen pénteken jelentette ki a Kossuth Rádióban, hogy 

Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere a mienk.

A kormányfő szerint "valamilyen rejtélyes oknál fogva" minősítik csak le, pedig nem kéne.