A sehova sem kellő Dzsudzsák Balázst Orbán kedvenc sportlapja próbálja eladni

Az egykor sportszakmai szempontokat tekintve szebb napokat látott futballista manapság már nem teljesítménye alapján, hanem azzal tud bekerülni a hírekbe, ha minden következmény nélkül megszegi a karantén szabályait, ha diplomata útlevéllel utazgat, vagy ha valamelyik másod-, elsőosztályú csapattal próbálja összehozni őt a Nemzeti Sport. 

Arról, hogy Dzsudzsák milyen karriert futhatott volna be, ha nem a bankszámlája lett volna számára az első, korábbi cikkünkben írtunk. A hollandiai sikereket követően hosszú út vezetett Oroszországon és Törökországon át odáig, hogy a válogatott kapitányát végül az NB III-as szintet képviselő arab bajnokságból is kidobja klubja. 

Dzsudzsákot azóta a bajnokság egyik kiesőjével, volt csapatával, a Lokival, a Puskás Akadémiával, legújabban pedig a ZTE-vel is összeboronálták, leginkább a miniszterelnök kedvenc sportlapja. A futballista a legújabb hírek szerint a másodoszátyú MTK-val készül, miután edzéslehetőséget kért és kapott a fővárosi csapattól. A négyből három klubnál nem lehet (köz)pénzkérdés a szerződtetése, már ha tényleg szüksége van valakinek egy olyan játékosra, akire egyetlen dologgal lehet hatni...

Dzsudzsák most 33 éves. Hogy ne menjünk messzire, Gera Zoltán évekkel idősebben is kiemelkedőt tudott nyújtani klubjában, sőt még a válogatottban is. A két futballista persze maximum egy ilyen összehasonlítás kapcsán említhető csak egy lapon. Dzsudzsák ugyanis már 24 évesen egy másik utat választott, amikor aláírta a méltán híres Anzsi Mahacskala által elé rakott mesés szerződést. Onnan pedig már nem volt visszaút.