Fidesz: a nemzeti konzultáció elképesztő, fantasztikus, hatalmas siker

Igaz, bárki kitöltheti háromszázszor is, háromszáz különböző néven, de kormányunk büszke rá. Ahogy a kétbites tartalomra is.

Tizenegy nappal a határidő vége előtt már egyértelműen látszik: a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultáció az egyik legsikeresebb lesz mind közül. Ha időarányosan nézzük a visszaküldött kérdőívekről készült adatokat, akkor az látszik, hogy könnyen csúcsdöntésre kerülhet sor. A koronavírus-járvány jól láthatóan megmozgatta az összefogás erejében bízó magyarokat, akik tömegével küldik vissza a kérdőíveket. Ebből pedig az is következik, hogy a radikális baloldal - adatvédelmi szempontból is botrányos - ellenakciója totális kudarcba fulladt. A kormány továbbra is azt kéri a magyaroktól: aki teheti, segítse véleményével a járvány elleni harcot - írja az Origo szorgos nyelvcsapásokkal.

De nem ez volt a konzultáció frenetikus sikereit dícsérő kommunikációs hadjárat egyetlen frontja. Németh Szilárd pl. a Magyar Hírlapnak értékelte a komrány kiváló politikai termékét.

A napilapnak adott interjúban elmondta: Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában. Azért, mert erős és cselekvőképes kormányunk van, stabil parlamenti háttérrel, a Fidesz-KDNP kétharmados többségével. Időben meghozott és hatékony döntések születtek, amelyeket a magyarok - rendkívül fegyelmezetten, egymást is segítve - be is tartottak, mozgósítottuk az egészségügy emberi, szakmai és anyagi tartalékait, az orvosok, ápolók, mentők erőn felül teljesítettek. A rendőrök és honvédek pedig biztosították a közellátáshoz szükséges közrendet, közbiztonságot, az ország békéjét - közölte.

Ja, és bár a miniszterelnök (itt átázott az összes olvasó klaviatúrája) példaértékű nemzeti összefogást irányatott,

ezt támadta hazug módon, aljas és sunyi politikai szándékok alapján a baloldal.

Amúgy éppen a hétvégén írtunk róla, hogy simán kitöltöttük háromszor is kamu névvel a nemzeti konzultációt. A magyar kormány minőségét egzakt módon mutatja be, hogy ők erre igazán büszkék.