Végre megszólalt Tarlós István a Lánchíd-ügyben!

A korábbi 316543165341564 megszólalás után. Napi #tarlósistvánnemfoglalkozikkarácsonygergellyel rovatunk következik.

Karácsonyéknak nem kellett volna februárig várni a korábbi Lánchíd-tender lezárásával, "ezt nyugodtan megtehették volna novemberben". Ennek jogi akadálya nem volt. Akkor belefértek volna a nyolcéves referencia-ablakba - mondta az atv.hu-nak Tarlós István, aki a tíz hónapos késlekedés "nagy kockázatának" látja az építési engedély érvényességét.

"Ez az összeesküvés-elmélet azért nem túl meggyőző, mert a vonatkozó rendelet 2015-ben született. Alig hihető, hogy bárki arra gondolt volna akkor, hogy milyen jó lesz majd öt év múlva Karácsony ellen felhasználni" - így reagált a lap megkeresésére a volt polgármester azzal kapcsolatban, hogy miután a Közbeszerzési Hatóság visszadobta a Lánchíd-tendert az abban meghatározott tízéves referencia-időszak miatt, Karácsony Gergely azt posztolta a Facebook-oldalán:

a politikai viszonyok ismeretében az lett volna a nagyobb meglepetés, ha a kormányzati hatóság jóváhagyta volna a kiírást.

Magyar Nemzet amúgy mostanság heti egy Tarlós István interjúval minimum megörvendezteti a nagyérdeműt, aki ezekben - azt az 1700 alkalmat leszámítva - egyáltalán nem foglalkozik Karácsony Gergellyel.

Tarlós István júniusban az Azonnalinak adott interjújában két dolgot is mondott a főpolgármesterrel kapcsolatban a másik 96-on kívül:

Az egyik:

Nyolcadik hónapja nem én vagyok a főpolgármester, az új főpolgármestert én nem akarom bántani, az ellenzéki online média meg úgy védi és építgeti, hogy az már kezd kínos lenni a számára. 

És a másik:

Nézzék, nem foglalkozom Karácsonnyal. Én nem keresem. Ha nem merült volna fel a Lánchíd-ügy, és nem kérdeznének meg erről, most se foglalkoznék vele.

És mivel Tarlós István azóta sem foglalkozik Karácsony Gergellyel a heti 3-4 alkalmon kívül, most pont megint vele foglalkozott.