Semmi különös: Megint pert vesztett a Fidesz-média

Most épp Jakab Péterről hazudtak.

A Jobbik elnöke perelt és nyert: a Székesfehérvári Törvényszék elsőfokú ítéletében helyreigazítás közlésére és csaknem százezres perköltség megfizetésére kötelezte a korábban az ellenzéket minősíthetetlen stílusban gyalázó fideszes szócsövet.

A párt közleményéből kiderül, hogy Jakab Péterről azt írta a kézivezérelt hazugsággyár, hogy a Facebookon egy megtévesztő fényképpel próbálta népszerűségét bizonyítani a fiatalok között. Ezt a valótlanságot mások mellett a korábban sokkal szebb napokat látott Fejér Megyei Hírlap is közölte az internetes felületén.

A Jobbik egyébként júliusban első fokon két sajtópert is megnyert, az egyiket a 888.hu-val, míg a másikat a köztévével szemben, de hasonló történt Vona Gábborral is. 

A párt volt elnöke sorra vesz elégtételt a bíróságokon a kormánymédiával szemben azok miatt az állítások miatt, amikkel a 2018-as válsztási kampányban a magyar sajtótörténelemben példátlan módon igyekeztek lejáratni Orbán kigívóját. Egy ebből az időszakból származó ordas hazugság végére került pont szintén júliusban, mikoris a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy 

„www.origo.hu portálon 2018. március 3. napján „Vona házhoz megy a székely pofonért Marosvásárhelyen” címmel megjelent cikk valótlanul állította a felperesről, hogy felesküdött Allahra”.

A hónap elején pedig a Mediaworks kért bocsánatot Vona Gábortól, mert 2018 januárjában épp azt találták ki, hogy a Jobbik akkori elnöke iszlám terrorszervezetekkel találkozgat.

A kérdés, ez hány emberhez jut el két évvel a választás után?