Kedves nyugdíjasok! Ugye Önök is észrevették, hogy sokkal több pénzt kaptak az elmúlt 4 évben?

Egészen pontosan 220 milliárddal többet. Az Orbán-kormány áldozatos munkájának köszönhetően. 

A nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak, jövőre pedig megindul a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaállítása - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek.

A lap szombati számában az államtitkár felidézte, hogy a múlt év végén mintegy 2,6 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek postáztak rezsiutalványt, ezt megelőzően 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban kaptak Erzsébet-utalványt az időskorúak. Ezzel évente 22-26 milliárd forinthoz, négy év alatt összesen százmilliárd forinthoz jutottak a nyugdíjasok.

Nyugdíjprémiumot első alkalommal 2017-ben, majd 2018-ban és tavaly is folyósított az állam. Az első évben 27,7 milliárdot, a másodikban 41,2 milliárdot, a harmadikban 52,3 milliárdot, vagyis három év alatt több mint 120 milliárd forintot fordított erre a költségvetés - fogalmazott Tállai.

Kár, hogy mindez pl. nem segített azon a 29 ezer forintból élő idős házaspáron, akik júniusban csak azért nem haltak éhen, mert a magyar emberek számos adományt gyűjtöttek nekik.

Meg azokon se, akik szintén 30-40 ezer forintos nyugdíjból élnek. Nagyon sokan.