Hiába próbálják az elvtársak befogni az egyetemisták száját, ők nem hallgatnak! - videó

A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói továbbra is tiltakoznak, a rájuk erőszakolt, hozzá nem értő kuratórium miatt, a jelek szerint pedig ezt egyre nehezebben viseli a kormány. 

Amikor pedig a szokásosnál nehezebben hallgattatják el azokat, akik nem értenek egyet velük, működésbe lépnek a közpénzmilliárdokkal telepumpált propagandagyárak, azok orbánista firkászai, no meg a kormányközeli, kitartott figurák. 

Nemrég - többek között - Rátóti Zoltán fejtette ki álláspontját, az ötfős kuratórium jól értesült tagja azt mondta a Mandinernek, hogy  

lesz pénz, javítják a hallgatók életkörülményeit, lesz új kollégium is, ehhez azonban nagyon üdvözítő lenne, ha mindannak az energiának egy részét, amit a Hallgatói Önkormányzat az ellenállásba fektet, át tudná konvertálni afelé, hogy mi az, amit közösen meg lehet csinálni. 

Csatlakozott hozzá a kuratórium egyik másik tagja is, Lajos Tamás szerint csak „a tanárok által felheccelt és manipulált diákok tüntettek”. 

Majd a Prosti Srácok orbánistája üzente meg: most már jó lenne kussolni

Az egyetemisták azonban a hallgatás helyett továbbra is kiállnak magukért és egyetemükért, az SZFE hallgatói zseniálisan reagáltak az egyre erőteljesebben érkező "figyelmeztetésekre": 

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem generációkon átívelő örökségét most politikai-ideológiai céloktól vezérelve lerombolják. Ne hagyjuk, hogy egy egyetem szabadságharcát sárba tiporja a hatalom! Kiállunk a jövőnkért, a magyar kultúra jövőjéért!  

- zárul a videó. 

Ágoston László operaénekes, művész, gondolkodó pedig Facebook-on tette helyre a szervilis kormányközeli szereplőket: 

 

Ágoston évekkel ezelőtti írása egyébként tökéletesen összefoglalja ezt a helyzetet is:

"Egy hülyének nem lehet elmagyarázni, hogy hülye, mert bölcsesség kell ahhoz, hogy megértse, hogy hülye. Ezért viszont akik megértik, hogy hülyék - azok tulajdonképpen bölcsek. De a bölcsek hiába bölcsek, a hülyék vezetik az országot, mert ők nem érzik, hogy hülyék. Gordiuszi. Minden tekintetben."

főoldali kép: Béli Balázs