Na, végre: Orbánék légvédelmi rakétarendszert vásárolnak - egymilliárd dollárért

Az kb. 293 milliárd forint. De kell.

Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség. A mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá szerdán Budapesten.

A dokumentum értelmében a Magyar Honvédség elfogadja az Egyesült Államok ajánlatát, és a továbbfejlesztett föld-levegő rakéta rendszer (National Advance Surface-to-Air System - NASAMS) szükséges komponenseit az amerikai Foreign Military Sales programon keresztül szerzi be, legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.

Jövőre amúgy 162 milliárddal magasabb lesz a honvédelmi költségvetés is, és arról is írtunk már, hogy az Orbán-kormány jól látható célja a katonaság felduzzasztása

Azt még egyelőre nem tudjuk, kitől fog a légvédelmi rakétarendszer megóvni minket, de Benkő Tibor szerint az elrettentés a cél. És bizonyára már nagyon sokan meg is rettentek a világban azok közül, akik Magyarországot meg szerették volna támadni. Rakétákkal.