Jobbik: Senki ne juthasson extra profithoz, extra földterületekhez csak azért, mert a Fidesz kegyeltje

A főként az EU-ből érkező vidékfejlesztési- és agrárforrások - nagy része jelenleg a legtehetősebbek zsebébe vándorol. A néppárt földosztó programmal segítené a mezőgazdasággal foglalkozó magyar családokat.

A legtámogatottabb, a legtöbb földdel rendelkező, és egyébként a támogatásra legkevésbé rászoruló elit söpri be az agrár- és vidékfejlesztési források nagy részét  

- jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint a ciklus felénél nem csak arról érdemes beszélni, hogy mi az, amit az Orbán-kormány hibaként követett el az elmúlt időszakban, hanem arról is, milyen világot képzelünk el a bukása után.   

“A magyar állam ahelyett, hogy az „Ángyáni” programban meghirdetett földosztásba kezdett volna és valóban a helyben levő családi gazdálkodóknak segített, 180 fokos fordulattal éppen a legnagyobb oligarchákat juttatta az állami földekhez”- tete hozzá a képviselő, aki a pártja által kidolgozott programot is ismertette: 

Olyan programot dolgoztunk ki, és ezt minden parlamenti párt számára el is juttatjuk a következő napokban, ami az eu-s jogkeretek között képes lesz ezt az elképesztő állapotot megfordítani. Minden olyan földterületet, amelyet az Orbán-kormány átjátszott a strómanjaihoz, képesek vagyunk jogszabályi keretek között visszaszerezni a magyar állam számára, és ezzel mind a vele járó támogatásokat, mind a termeléshez nélkülözhetetlen földterületet valóban a magyar családokhoz tudjuk juttatni (...) Törvényesen, az európai normákat betartva ezeket a földeket vissza fogjuk szerezni a most bitorlóktól a helyben élő magyar családok számára. A Jobbik ezzel a földosztó programmal fog nekifutni a 2022-es választásoknak, és reményeink szerint ezt osztani fogja több más ellenzéki párt is. Az egyeztetések a napokban elkezdődnek, hiszen a jelenlegi egy igazságtalan, fenntarthatatlan rendszer mind társadalmi, mind környezetvédelmi, mind pedig élelmiszerbiztonsági szempontból.