A zászlófétises zsebfenegyerek - kicsoda Novák Előd valójában?

Ismert, hogy a Pride meleg rendezvénysorozat tiszteletére a Fővárosi, majd az Újbudai Önkormányzat épületére kihelyezett szivárványszínű zászlót az egyébként újbudai önkormányzati képviselőként tevékenykedő Novák leszedte, majd előbbit fel is gyújtotta. Nem ez az első zászlóégetési akciója, korábban uniós zászlót is égetett már.

Bár a zászlókhoz használatos, műszálas anyag, ami inkább olvad, mint ég, rendszeresen kifog rajta. Saját bevallása szerint a Bourne-filmek jártak az eszében, ahogy manőverezett a térfigyelő kamerák kereszttüzében. Ühüm...

De ki is Novák Előd? Nagyapja görögkatolikus pap, édesanyja gyermekorvos. Négy fiútestvére van, akik között közgazdász, tanár és gyermekorvos is van (a szintén provokatív megnyilvánulásairól híres, de legalább nem destruktív Novák Hunor is Előd testvére). Egy olyan családból, ahol mindenki tanult, diplomás, értelmiségi ember, tehát a támogatás hiánya bizonyára nem merült fel, nos, egy ilyen családból Novák Előd mindössze egy gimnáziumi érettségivel került ki. Az orvos édesanya, a tanult, diplomás testvérek között nem lehetett egyszerű Elődnek. Testi erejére sem alapozhatott, azzal harcolt tehát, amije van: a nagy szájával és a kontroll nélküli személyiségével.  

Amikor - a többi évhez hasonlóan - 2015-ben is köszöntötték az év első babáit, Novák újévi bejegyzése a kisfiú származásáról szóló rasszista bejegyzés volt, amiért nem volt hajlandó bocsánatot kérni és hisztinek nevezte azt. Tavaly pedig a Coca-Cola “Love is love” kampányára reagált úgy, hogy bojkott alá helyezték a cég bejáratát - nyilván megrengette az akció a világcéget, ha esetleg lett volna másik bejáratuk, biztos nem is merték volna használni, mondjuk a Mi Hazánk tagjai annyian nincsenek, hogy két bejáratot is elálljanak. Novák ekkor vak, rákos, pedofil emberekhez hasonlította a melegeket, legalábbis amit ki lehetett venni a szavaiból, hiszen a mondatrészek egyeztetése és a mondatok kerekítése, helyes befejezése nem tartozik az erősségei közé. 

Miután 2016-ban Vona Gábor élve elnöki jogával, megvétózta, hogy az addigra már teljesen vállalhatatlanná lett Novák alelnök lehessen, továbbá a parlamenti frakcióból is kizárták, visszaadta mandátumát, majd 2018-ban kilépett a pártból is és feleségével, valamint Toroczkai Lászlóval megalapították a Mi Hazánk mozgalmat. Novák a kompenzációs listáról került be a XI. kerületi közgyűlésbe és a jegyzőkönyveket, szavazati listákat böngészve feltűnhet, hogy bár ez egy nagyon színes közgyűlés, hiszen a nagyobb pártok mindegyike képviselteti magát, mégis, hogy, hogy nem, Novák véleménye gyakran egyezik a Fidesz képviselőinek véleményével. De ha már Újbuda, Novák itt volt korábban a helyi Jobbik alapszervezetének alelnöke illetve elnöke - és amikor a Jobbikból távozott, azok az emberek, akik annak idején a Jobbik részére adták meg e-mail címüket, mert a Jobbiktól szerettek volna híreket kapni, hirtelen a Mi Hazánk levelezőlistáján találták magukat - nyilván szintén véletlenül. Hajrá, GDPR, hajrá Kubatov... 

Novák Elődnek és feleségének, Dúró Dórának négy közös gyermekük van. A népesség 8-10%-a meleg, tehát könnyű kimatekozni, hogy ha hasonlóan gazdag gyermekáldásban részesülnek a Novák-gyerekek, akkor valamikor, a nem is olyan távoli jövőben szembe kell majd azzal néznie, hogy talán az elfogadás olykor erősebb kell, hogy legyen, mint az állandó, céltalan provokáció. Így 40 évesen már ne CIA-ügynököt játsszon az ember, hanem viselkedjen úgy, hogy arra a gyermekei is büszkék lehessenek. Mert ha így haladnak a dolgok, ők előbb lesznek felnőttek, mint az apjuk.