A nap, amikor “Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére”

Jakab Péter, a Jobbik elnöke így reagált arra, hogy a Fidesz mondvacsinált indokkal igyekszik elérni, hogy a néppárt ne állíthasson jelöltet a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson. 

Ismeretes, hogy tegnap néhány perccel a fellebbezési határidő lejárta előtt a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. Mindezt arra hivatkozva tették, mert szerintük Jakab Péter nem a Jobbik elnöke. Igaz, már január 25-én megválasztották, a bíróságnak azonban 7 hónap sem volt elég ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, dacára annak, hogy az elnökként való bejegyzéséről szóló végzést már július 9-én megkapták.

A Fidesznél tehát összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől

- reagált a történtekre Jakab, aki Lukasenkához hasonlította a magyar miniszterelnököt, végül Orbánnak üzenve kijelentette: 

nem hátrálunk meg! Ott leszünk Tiszaújvárosban, Szikszón, Szerencsen, Tokajban, Ongán, Tiszalúcon és a választókörzet mind a 42 településén. Bíró László ugyanis innentől nemcsak az ellenzék, hanem a szabadság szimbóluma is egyben. A szabadság pedig mindig legyőzi a zsarnokságot. 

 

Úgy tűnik, Orbán egyre jobban fél...