Orbán adriai nyaralásáról közölt képet egy horvát lap

Több Balaton, kevesebb Adria - mondta nem is olyan régen, de lehet, hogy ez rá nem érvényes. Igaz, Tiborcz balatoni villájában is pihent már egyet a miniszterelnök úr.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban július elején arról beszélt, hogy „szomorúak a számok” Európában, Magyarország azonban rendben van, nálunk a veszélyt a behurcolás jelenti, és ezért azt tanácsolta az utazni vágyóknak: több Balaton, kevesebb Adria.

Ehhez képest az egyik legolvasottabb horvát lap, a Jutarnji arról ír, hogy idén nyáron Orbán Viktor is Adriánál nyaralt. Ehhez egy homályos képet is mellékeltek.  

A pontos időpont nem derül ki a cikkből, de arról szó esik, hogy a magyar miniszterelnök Hvar szigeténél bérelt a barátaival egy Hanse 575 típusú vitorlást, amiről megjegyezték, hogy már akár heti 2500 euróért is kölcsönözhető. 
A 444 megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy meg tudja-e erősíteni a horvát lap értesülését, amire ő annyit közölt:

Orbán Viktor magánprogramjairól nem adunk tájékoztatást, csak a hivatalos tevékenységéről”.

Múlt hét pénteken egyébként a Kossuth Rádióban szintén arról beszélt a kormányfő, hogy nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy "déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe".