Varga Judit szerint "a magyar kormány sikeresen lép fel az antiszemitizmus ellen"

Durván kiakadt a Fidesz Michael Roth német szociáldemokrata külügyi államtitkár t-online.de oldalon megjelent interjújára. A kormánypárti prominensek nem győznek közleményt kiadni, "sajtótermékeik" pedig elővételes jegyet váltottak az általuk gerjesztett hisztishowra. Persze muszáj a lehető leghangosabban ellenkezni, mert nem zörörög a haraszt...

Miután Szijjártó Péter bekérette a német nagykövetet és Magyar Levelne, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, illetve Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is kellően felháborodott, Varga Judit is megszólalt.

"Hivatalos levélben reagáltam Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára, amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben és más európai országokkal ellentétben sikeresen lép fel ellene" - fogalmazott.

Hozzátette, hogy "a német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra".

Varga Judit szerint most már mindenki láthatja, hogy mi várható akkor, ha a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket átpolitizálják, és homályos koncepciókon, átláthatatlan eljárásokon alapuló költségvetési szankciókat vezetnek be.

A hisztishowt amúgy úgy sikerült kivitelezni, hogy Michael Roth valójában azt mondta a hétvégi interjújában, hogy: 

"Az egyik, amiért megindult a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben, az az elvaduló antiszemitizmus. De nem beszélhetek kritikusan más országok az antiszemitizmusáról anélkül, hogy megemlíteném az antiszemitizmus rettenetes előretörését Németországban."

Mindez pedig azért is különösen szórakoztató, mert miközben hangosan kiabál a Fidesz, hogy ők bezzeg nem antiszemiták, pl. Boldog Pistáik vadhajtásokat szeretnek a leginkább olvasni.