Ezért sem szabad hagyni, hogy Vidnyánszky “végigcsinálja”: kaposvári képzésén az ment, hogy a Nyugat zsidó szennylap, Kertész Imre pedig nem magyar

Vidnyánszky szinte minden nap interjút út valamelyik kormányközeli szennylapnak, nemrég a Mandineren mondta azt, hogy, “Ezt muszáj végigcsinálni.” Nagy baj lenne, ha sikerrel járna.

Volt, hogy Vidnyánszky Kaposvárra hívta többek között Eperjes Károlyt, Takaró Mihályt és Fábry Kornél atyát. Takaró Mihály irodalomtörténész óráján zsidó szennylapnak nevezte a Nyugat című folyóiratot, és elmondta azt is, hogy Kertész Imre szerinte nem magyar. 

- mondta a Partizánnak Bergendi Barnabás és Hermányi Mariann, akik a Vidnyánszky Attila vezette kaposvári képzésen szereztek színészdiplomát. Hozzátéve, “képzésük akadozott, rendszeresen maradtak el, vagy voltak tömbösítve órák, sokszor azért, mert Vidnyánszky egyéb feladatai mellett egyszerűen nem ért rá velük foglalkozni.” 

Bergendi a műsorban megjegyezte,  

Vidnyánszkynak volt lehetősége Kaposváron bizonyítani, ha ott jó képzést valósított volna meg, ők most azt mondhatnák az SZFE tiltakozó hallgatóinak, hogy nem kell aggódniuk. De nem tudják jó szívvel ezt mondani.