A hét képe a "szabályokat betartó" honvédelmi államtitkárról készült

Németh Szilárd eseménymentes szolgálatot kívánt a katonai rendészet egyik munkatársának. Maszk nélkül. De legalább kezet fogtak.

A héten már írtunk róla, hogy Orbán Viktor és nertársai megüzenték párszor: őket nem köti semmilyen szabály, megtehetnek bármit, amihez kedvük szottyan.

Szijjártó Péter például bármikor felpattanhat egy oligarcha jachtjára, bármikor helikopterezhet, sőt neki maszkot sem kell hordani. A 444.hu vette észre, hogy bár a koronavirus.gov.hu weboldal napi jelentésében mindig felhívja a figyelmet a maszkviselés jelentőségére, a külgazdasági- és külügyminiszter itthon nem szereti hordani azt.

A múlt héten Lucian Nicolae Bode román közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelõs miniszter és Bogdan Lucian Aurescu román külügyminiszter társaságába adta át az M4 autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszát, valamint a Nagykereki-Bors II. autópálya-határátkelőhelyet Nagykereki határában, így:

Orbán Viktoron itthon - második hullám ide vagy oda - szintén soha nem látni maszkot. Eközben a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós bullshitgenerátorában a múlt héten pont arra kérte a fiatalokat, akikre épp a járványügyi felelősséget tolják, hogy "tartsák be a szabályokat, mert a szülők, nagyszülők élete elsősorban az ő kezükben van, és ha fegyelmezetlenek, az idősebbek fejére hoznak nagy bajt".

Ja, és nem mellékesen Deutsch Tamás is felvetette, hogy "lécci" hordjon mindenki maszkot.

Csak hát, nem mindenkinek sikerül. Ennyi.