Miközben Orbán állig felfegyverkezett, úgy tűnik, az iskolák csak az isteni gondviselésben bízhatnak

A pedagógusokkal, a gyerekekkel és a szülőkkel együtt. 

A miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetésének kétségbeesett levele is jelzi, nagy a baj. Az intézményben négy tanár lett koronavírusos, a kontaktot azonban hiába adták le a kormányhivatal népegészségügyi osztályának, napok óta nem kaptak utasítást, hogy mihez kéne kezdeniük. 

Felelős vezetőként azonban tudjuk, hogy partnereink bizalma korrekt és szenzációktól mentes tájékoztatás nélkül, nem tartható fenn tovább! A Kaffkában a hétfő reggelt (2020. 09. 14.) fél nyolckor értekezlettel kezdtük és reflektáltunk a mögöttünk hagyott »hosszú és bizonytalanságban telt« hétvégére. Közben »covidos« esetszámunk két pedagógussal bővült, így 4 főre emelkedett! Megtettük a jelentési kötelezettségünket, ismételten feltettük kérdéseinket a felelős és felettes szerveknek! Most 2020. 09. 14. délelőtt 11:18 perckor is a minket érintő lépésekre várunk. Azokra, amelyek megválaszolják kérdéseinket!!!

- írják, majd a következő kérdéseket teszik fel:

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés? 
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e? 
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig? 
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében? 

Miközben az iskolák zömében képtelenség betartani a minisztérium vírus elleni védekezés érdekében kiadott “ajánlásait”, a fejetlenség pedig egyre nagyobb, egy budapesti intézményben tömeges szűrésbe kezdtek adományoknak és a közösségi finanszírozásnak köszönhetően, és 21 diáknál, valamint 9 pedagógusnál mutatták ki a koronavírust. 

Vajon mi lenne az eredmény, ha minden intézményben tömeges szűrést végeznének? És mikor jön el az a pont, amikor a kormány alkalmatlanságát látva a pedagógusok, a szülők azt mondják, elég volt ebből?