Utoljára talán Bayer Zsolték nyaltak be úgy Trumpnak, mint Szijjártó Péter

A magyar külügyminiszter ha már Washingtonban járt, Nobel-békedíjat adott volna az USA elnökének.

Donald Trump elmúlt egy éves tevékenységét tekintve ha nem is mondhatjuk, hogy egy fél világ ítéli el vagy tartja bolondnak, azért minimum fenntartásokkal kezeli a munkásságát. A magyar kormány nem. Szijjártó Péter pedig különösen nem. Ő Washingtonban 9 perces beszédet mondott, amit Facebook-videó formájában tárt a nagyérdemű elé. És amiben közölte, hogy 

„Donald Trump elnök olyan teljesítményt nyújtott, olyan megállapodásokat hozott tető alá, amit nem sokan gondolhattak volna. Nyilvánvalóan az ilyen teljesítményekért szoktak Nobel-békedíjakat adni.”

Meg persze kiemelte, hogy Magyarországot, a magyar kormányt, a magyar miniszterelnököt egyértelmű tisztelet, nagyrabecsülés és támogatás övezi a Fehér házban.

Szijjártó amúgy egyedüli EU-s külügyminiszterként vett részt az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein közötti békemegállapodás aláírási ceremóniáján.

Amikor már azt gondoltuk, hogy a 2017-es Trump "beiktatási bulit" nem tudják felülmúlni a Fidesz nyelvrotort pörgető simulóversenyzői, most rá kellett jönnünk, hogy de, sikerült.

Ha valaki még emlékszik, Bayer Zsoltiék "Jobb Világrend Beiktatási Partit" tartottak a Szabadság téren Trump hivatalba lépésnek tiszteletére 2017. január 20-án.

Évtizedek óta várjuk, hogy a pusztulásba rohanó világunkat valami csoda mégis megmenti az utolsó pillanatban. Csak remélni tudjuk, hogy ez a csoda most van születőben. Örömmel látjuk, hogy a globalista médiák minden igyekezete sem volt elég ahhoz, hogy az emberből kilugozza a gondolkodás képességét. Megcsillant a remény, hogy egy mesterségesen gyártott értékrend helyére visszakerüljenek a tradicionális emberi értékek.
Ez a változás most éppen az Egyesült Államokból indulhat, és reméljük, hogy a szele tisztább levegőt fúj az egész világ és szűkebb hazánk, Európa felé is. Azért jövünk össze január 20-án, hogy ezt a történelmi lehetőséget üdvözöljük 

- írták anno az eseményhez.

Sokan már akkor sem hittek ebben, mert sajnos, csak mintegy 30 ember lézengett a téren, de Bayer Zsolti és Bencsik András akkor is megcselekedték, amit megkövetelt a haza. Rögtön bő nyállal ünnepelték meg egy amerikai elnök beiktatását, anélkül, hogy az még bármit tett volna.

Igaz, azóta kiderült, Nobel-békedíjra lenne érdemes. Az amerikai közállapotok is éppen erre utalnak jelenleg.