Orbán Viktor szerint már nem probléma a munkahelyek megszűnése

Elhisszük, hogy önnek nem az, miniszterelnök úr, több százezer tisztességes magyarnak viszont nagyon nagy probléma.

Ha péntek, akkor Orbán, párhuzamos univerzumok, és Kossuth Rádió! 

Problémának már nem látja a munkahelyek megszűnését, ugyanis szerinte hamarosan megint odajutunk, hogy munkaerőhiánnyal kell küszködni  

- mondta a populista “vezér” a szokásos alákérdezős rádióinterjúja során. Ezzel tulajdonképpen megüzente annak a közel 400 ezer munkanélkülinek, aki nagyon nem érzi úgy, hogy ne lenne egyedül, hogy a kormánytól továbbra sem számíthat valódi segítségre.  

A helyzet az, miniszterelnök úr, hogy a problémák, így a munkanélküliség sem szűnik meg attól, hogy betotyog valamelyik propagandagyárába, és teletolja az étert a szokásos bullshitekkel. A jó hír, hogy erre egyre többen jönnek rá erre, nem véletlen az sem, hogy a hangzatos agymenései ellenére a magyarok egyre inkább félnek a munkanélküliségtől. 

Orbán természetesen a kórházakról is beszélt, miután az intézmények egymás után jelentik be, hogy képtelenek megbirkózni a feladattal, a Szent László és a Korányi esetében például azt jelezték, annyi a súlyos beteg, hogy mind a két egészségügyi intézmény lélegeztető kapacitása betelt, a miniszterelnök ma elmondta: 

Nem igaz, hogy nincs elég hely a kórházban (...) Ha a kijelölt kórházakban elfogy a kapacitás, akkor jön a következő kórház, van egy lépcsőzetes haditerv. Ha elfogytak az emberek, akkor kezdődik a vezénylést, kidolgoztunk egy vezénylési tervet tavasszal. Tudjuk, melyik ápolónő honnan, melyik helyről hova van vezényelve, hol fog aludni, ki ad neki enni. 

Haditerv. Vezénylés. Vezénylési terv. Fegyverek, méghozzá állig. Azt a mindenit!

Az ápolók esetében egyébként mi is tudjuk, honnan hova lett “vezényelve” a nagy részük. Leginkább Magyarországról külföldre, hogy valahogy megéljenek és tudjanak hol aludni, enni...