Orbán memóriájával is komoly gondok vannak: szerinte már 2010-ben is Soros ellen harcolt

Nemzeti. Globális. Világhálózat. Migráció. Soros. Soros-hálózat. Harc. A miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelent esszéjében volt minden, aminek egy alternatív valóságot hirdető propagandalapban lennie kell.

Az alábbi idézet Orbán elméjéből és tollából származik: 

A nemzeti önrendelkezésre a legnagyobb veszélyt ma a globális, nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró világhálózat jelenti. A Soros György-féle korlátlan anyagi és humán erőforrásokkal rendelkező network céljai világosak. A migráció felgyorsításával kevert etnikumú, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni. 

Ez ellen, a nemzeti keretek megerősítését célozva bontakozott ki Európában a 2010-es évek elején a nemzeti ellenállás, melynek Magyarország kezdettől fogva tekintélyes ereje. A 2010-es kormányváltás és alkotmányos forradalom lehetőséget adott a liberális és kolonizáló globális elit érdekeit szolgáló keretek és struktúrák lebontására. Ennek érdekében született meg az új alaptörvény, számos jogszabály és unortodox intézkedés. 

Vagyis a populista vezér szerint ők már 2010-es évek elején is „a Soros-hálózattal” vívták harcukat. Talán túlságosan hozzászokott már ahhoz, hogy hatalmon maradásához egy párhuzamos univerzumba kell terelnie a szavazóit, ennek érdekében pedig a jelek szerint nem csak a jelent, hanem már a múltat is átírná. 

Csak a tények kedvéért: 

A kormányzati kommunikációban 2014-2015-től jelent meg a sorosozás. 

2010-ben pedig Orbán Viktor így harcolt Soros György ellen: 

sorosorban

Fotó: Pelsőczy Csaba/Miniszterelnökség 

A populista “vezér” egyébként még akkor sem harcolt az amerikai üzletember ellen, amikor Soros-ösztöndíjból tanulhatott...

 sorostabló_Zsurpubi_verzio_01