A kormány helyett a Jobbik dolgozott ki teljes körű megoldási csomagot a turizmusban dolgozókért

A kormány helyett a Jobbik dolgozott ki teljes körű megoldási csomagot a turizmusban dolgozókért

A magyar néppárt elkötelezett amellett, hogy ne kerülhessenek teljes társadalmi csoportok az út szélére - írta közös közleményében Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik családügyi és nőpolitikusa, valamint Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

Köztudott, hogy Európa országai megoldások sorát dolgozták ki az ágazatban dolgozók érdekében, eközben Magyarország jelenlegi kormánya ezt elmulasztotta, sőt, miután elvonta az önkormányzatok forrásait, cinikus módon a fővárosi önkormányzatra mutogat a kérdésben

- fogalmaztak az ellenzéki párt politikusai. 

A néppárt a turizmus megmentésért és a turisztikai szektor munkahelyeinek megtartásáért szervezett demonstráción is képviseltette magát, és “teljeskörű megoldási csomagot dolgozott ki a kérdésben, amelyet az érintettekkel való részletes egyeztetést követően haladéktalanul letesznek a parlament elé.” Mint írják, az ágazatban dolgozók kieső jövedelmének 80 százalékát minden körülmények között ki szeretnék pótolni, erre hozták létre a Magyar Munkahelyvédelmi Alap konstrukcióját, a szükséges források megjelölésével együtt. A támogatást nem feltétel nélkül, de a munkahelyek megtartásának szándékával biztosítanák, ugyanakkor kiterjesztenék azokra is, akik már elveszítették az állásukat. Ezen felül nyitottan állnak az európai megoldási kísérletek meghonosításához: a hazai vállalkozásoknál felhasználható éttermi és szállásutalványokra, valamint a turisztikai célpontokat kedvezményező és a kulturális rendezvényeket támogató költségvetési alap létrehozására – amennyiben a szisztéma teljes körűen összehangolható a járványügyi védekezés követelményeivel. 

A Jobbik szerint sok lehetőség van az ágazat megmentésére, ők már “letették a voksukat a dolgozók, adófizetők pártján, és várják a rajtvonalhoz az oligarcháknak kedvezményező kormányt is.” 

 

(Borítókép: Népszava/Pavel Bogolepov)