Fidesz-média: Nem szigorítás lépett életbe, csak a józan ész

Több szempontból szórakoztató cikkel magyarázta a Magyar Nemzet - amiben újabban Orbán Viktor közöl hasznos értekezéseket - a hétfőtől életbe lépő járványügyi intézkedéseket.

Az egész ország nem mehet home office-ba, ezért megpróbáljuk élni a mindennapi életünket, ám még gondosabban, körültekintőbben. Erre szolgálnak azok az intézkedések, amelyeket szigorításoknak hívnak, holott pusztán a józan ész által megkövetelt, tavasszal már részben bejáratott szabályozást jelentik a maszkviselés szélesebb körűvé tételétől a vendéglátóhelyek este 11 órás zárásáig, az előírások be nem tartása esetén pedig visszatartó hatású büntetések kiszabásáig. Minden új elem arra irányul, hogy ki tudjunk fogni ezen a rohadék víruson

- írta a lap hétfői "publicisztikájában", mely az emberi logika alkalmazását pont annyira veti be, mint ahogy Müller Cecília vagy Gulyás Gergely szokta.

Mielőtt tovább mennénk a szakmai elemzés értékelésében, nézzük is meg, mit is takar a "józan ész":

- Nemzeti konzultációval "védekezünk". Ehhez nem is kell túl sok magyarázat.

- A vírus 11 óráig nem fertőz egyetlen vendéglátóhelyen sem, csak 11 óra után.

- A gazdaság nem állhat le, de aki a vendéglátásban esik ki a munkából, ne számítson támogatásra.

- 500 fő alatt nem fertőz a vírus, 501 főnél azonban durván.

- A stadionban 500 fő felett sem fertőz a vírus, csak a stadionon kívül. Ott azonban 501 főnél brutálisan. Kivéve, ha a Groupama Aréna melletti szurkolásról van szó, mert ott sem veszélyes.

- Nézők előtt rendezik meg a Puskás Arénában a Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést,ami azt jelenti, hogy nagyjából 20 ezer szurkoló tekintheti meg a találkozót, de ott is egyeztetve lett a vírussal, hogy nem fertőz. Cserébe a BKK és a MÁV járatain fertőzi meg azokat, akik nem hordanak maszkot.

Mindez pusztán józan ész, állig fel vagyunk fegyverkezve.

Ja, és még valami, ami a Magyar Nemzet által kiderült:

Mindez nagyon szépen, praktikusan hangzik, egyetlen bökkenő van vele: az iménti szóvirágcsokor keveset ér, s igen nehézzé válik az össz­nemzeti kórokozó-ellenes fellépés, ha egyesek ellene dolgoznak. Már az baljós jel volt, hogy a nemzeti konzultációt – amely főként a vírus elleni védekezés ügyében kérte ki a polgárok véleményét – annyira irracionális dühvel vették pergőtűz alá az ellenzéki pártok és kapcsolt neomarxista szélbalos részeik, valamint sajtóhadosztályaik. Sajnálatosan most ugyanez a militáns hozzáállás folytatódik. A vérszagra gyűl az éji vad szlogen jegyében mindent el fognak követni, hogy az emberek előtt hiteltelennek állítsák be a kormányt és lebeszéljenek mindenkit arról, hogy a pandémia elleni küzdelemben hallgassanak rá.

Legyetek hát éberek, kedves nertársak, ha a fenti "józan észt" evidenciában tartjátok, nem eshet bajotok! Ha mégis, mindenkit meggyógyítunk! Kivéve, akit nem.