Jakab Péter "elvtársnak" szólította Kövér Lászlót, mire az elvtárs elvette tőle a szót

Kövér László már az őszi ülésszak első napján igazi Kövér Lászlóként viselkedett.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagált, és arról beszélt, hogy a kormányfő olyan, mint „egy unalmas vezérlő tábornok”, aki különféle haditervek alapján fogja majd legyőzni a vírust és a válságot.

Hozzátette, hogy ha a miniszterelnöknek ez így komfortosabb, akkor képzelje magát tábornoknak, „csak ne lopja el a lőszert”.

Jakab Péter az ingyenes tesztekről is szót ejtett, kiemelte, hogy rendelkezésre áll a pénz az érdemi válságkezelésre, a kérdés csak az, hogy Orbán Viktor urizál-e belőle, vagy odaadja a magyar embereknek.

A Jobbik elnöke ráadásul itt nem állt meg. Szerinte bár 

"a Németh Szilárdok, meg a Farkas Flóriánok nem az eszükről híresek", a miniszterelnök azért megérthetné mindezt. És ennél a mondatnál jött el az a pont, ahol Kövér László elborult.

Legyen szíves egyszer visszanézni a felszólalását, és ha van Önben még egy csöppnyi ízlés, jó érzés, akkor el fog borzadni - mondta Kövér László Jakab Péternek, miután az ellenzéki politikus mikrofonját kikapcsolta.

"Nem a kocsmában van, mert ott megkapná a magáét ezért, én csak rendre tudom utasítani" - jelentette ki.

A nőkről kocsmai stílusban beszélő Kövér egyébként figyelmeztette Jakabot a megjegyzései miatt, majd ezután azt kérdezte tőle, hogy megértette-e az elhangzottakat.

– Értem, elvtárs – mondta Jakab, Kövér Lászlónál pedig végleg elszakadt a cérna.

A házelnök máskor is volt már bajban Jakab Péterrel szemben, utoljára júniusban választotta azt a kommunista módszert ellene, hogy egyszerűen kikapcsolta a mikrofonját.

Hogy Kövér Lászlót amúgy miért szokás elvtársnak becézni, arról például ITT írtunk bővebben.

Jakab Péter felszólalása alább látható és hallgatható, egészen addig, míg Kövér elvtárs ki nem kapcsolta a mikrofonját.