3 milliós Rolex virít a mohácsi fideszes polgármesterjelölt karján

Jól gazdálkodhatott az önkormányzati céget felügyelő politikus. Bár amikor pártjával együtt az adófizetők pénzét kezelte, inkább veszteséget termelt.

Közel százmillió forintos vesztesége keletkezett a Mohácsnak amiatt, hogy az önkormányzat városgazdálkodási cége a fideszes Szekó József polgármestersége alatt luxusapartmanházat építtetett a Duna-partra az adófizetők pénzéből, ráadásul az ügylet szereplői jelentős prémiumokat is kaptak. Erről a Népszava írt szeptember elején.

Az ügyben a jelenlegi MSZP-s polgármester, Csorbai Ferenc feljelentést is tett. A polgármester megpróbálkozott a városgazdálkodási cég átvilágításával, kevés sikerrel, mivel a cég felügyelőbizottsági elnöke, Pávkovics Gábor mindent megtett azért, hogy ez elmaradjon. Végül Csorbai javaslatát a fideszes többségű közgyűlés megvétózta, majd a testület feloszlatta magát, ezért szeptember 27-re időközi választást is kiírtak, amin pedig Pávkovics a Fidesz színeiben indul polgármesternek.

Mohács a tavaly októberi önkormányzati választás óta egy tragédia miatt lett különösen érdekes pontja az országnak: A 17 ezer lakosú baranyai települést 1998 óta magabiztosan vezető fideszes Szekó József a választás előtt pár héttel elhunyt, így a pártja már nem tudott új jelöltet regisztrálni a helyére, az ellenzéki összefogás támogatásával induló, szocialista Csorbai Ferenc pedig kihívó nélkül maradt és nyert.

A feszültségek azóta is feszítik a települést, és nagyon úgy tűnik, a választás tisztaságában sem lehet bízni. Erről árulkodik, hogy már augusztusban, az ajánlóívek gyűjtésekor megpróbálhatták ellehetetleníteni az ellenzéket. A mohácsi Helyi Választási Iroda ugyanis óriási hibát követett el, hiszen a Változást Akarók Nemzedéke egyesület számára hibás ajánlóíveket adott ki. Állítólag véletlenül. Igaz, a HVI vezetője, Kovács Mirella, aki korábban jegyző volt, nyilvános Facebook-posztban tett hitet Pávkovics mellett. Magyaroszágon a jelek szerint nem aggályos, ha a Helyi Választási Iroda vezetője nyíltan szurkol az időközi választás egyik jelöltjének.

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés tagja kíváncsi lett volna, hogy mindez nevezhető-e "magánügynek", - ahogy a megyei jegyző korábban fogalmazott -, ám Pávkovics Gábor nem jelent meg.

Mindezen körülmények között érdekes fejlemény Pávkovics Gábor anyagi helyzete. Illetve az, ami az anyagi helyzetéről árulkodik. Egészen pontosan: 3 millió forintos Rolexet azért nem sokan engedhetnek meg maguknak egy vidéki önkormányzat munkatársai közül. Pávkovics azonban a jelek szerint mégis:

A rongyrázás egy jachtozó, magánrepülőző, helikopterező párt szempontjából nem váratlan fordulat, ugyanakkor érdekes, hogy a Fidesz-média éppen Jakab Pétert vádolta azzal nem is olyan régen, hogy a Jobbik-elnöke „Rolex márkájú karórát kaphatott” ajándékba 40. születésnapjára. Ebből egyébként csak az igaz, hogy órát kapott, aminek az árát a Jobbik-frakció tagjai dobták össze, fejenként 3 ezer forintot adtak bele.

Pávkovicsnak vajon ki dobta össze a 3 milliót?