Bizonyíték van rá, hogy Orbán apjának cégétől vették a köveket a brutálisan drágán épülő M4-eshez

Az Orbán Győző többségi tulajdonában álló gánti bányacégtől vásároltak építőanyagot az egyik legdrágább állami útépítéshez - írta meg a Direkt36.

A portál igencsak megdolgozott az információért, hiszen több évnyi pereskedést követően derült ki, hogy a miniszterelnök apukája beszállítóként részt vesz az állami útépítésben. A Dolomit Kft. Bányájából szállítottak zúzott követ az út építéséhez, egyebek mellett így készült az M4-es aszfaltkeveréke, az út padkája, valamint a leállósáv is. 

Orbán Győző gánti bányacégétől, a Dolomit Kőbányászati Kft.-től rendeltek építőanyagokat az Abony-Fegyvernek szakaszhoz, miután itt leállították a munkát, a cég az M4-es szakaszain dolgozott tovább. 

Orbánék építőanyagai szállítotátk az Üllő–Albertirsa, és az Albertirsa–Cegléd közötti szakaszra is.  Előbbit 52,1 milliárd forintból az Euroaszfalt és a Duna Aszfalt konzorciuma, az utóbbit pedig 20,5 milliárd forintból a Colas csoport építette. 

Az építkezések 2017-2018 közötti dokumentációjában tucatjával találtak olyan iratokat, amelyeken a Dolomit Kft. neve szerepel 

- derült ki a dokumentumokból

Azt nem tudni, hogy a Dolomit Kft. Mennyi építőanyagot és milyen összegért cserébe szállított. A miniszterelnök nem reagált apukája cégének állami munkáival kapcsolatban feltett kérdésekre. Hát nem fura, hogy minden Orbánhoz közeli ember sorra nyeri el a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat? Mintegy kétmillió honfitársunknak még mindig nem...

OrbancsaladPlakat

Egy beszédes kép, amelyről hiányzik például Garancsi, Szíjj és még sokan mások...