A Fidesz-média szerint ocsmányság az "emberkísérlet" szó használata, de azért ők Karácsony Gergelyre használják

A kormánymédia kitartottja kiakadt, hogy az "emberkísérlet" szót használják a budapesti Szuperkupa-döntőre, mert ez a szó Josef Mengelére emlékezteti. Fura, de a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője juniusban jelentette ki, hogy Karácsony Gegely emberkísérletet folytat a nagykörúti kerékpársávval.

Láng Zsolt a nyáron fejtette ki, hogy szerinte emberkísérlet zajlik a közlekedőkkel: nem mérik fel az igényeiket, hogy hogyan lehet az autós, a kerékpáros és a gyalogos forgalom összhangját megteremteni. A budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője akkor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország c. műsorában akadt ki, ahol közölte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester már a koronavírus-járvány alatt kísérletezni kezdett a fővárosi közlekedéssel, először ritkította a forgalomban lévő buszok számát, majd újra emelte azok számát.

A Lokál ezt boldogan, öles betűkkel le is hozta: 

Na, most akkor nézzük meg, mit írt az "emberkísérlet" szó használatáról a Lokállal egy - Orbán seggénél lévő - alomba rendeződő Magyar Nemzet:

Emberkísérlet. Ha ezzel a szóösszetétellel találkoztam, egészen 2020 augusztusáig Josef Mengelére asszociáltam. A náci hóhérra, aki ártatlan embereket használt fel tudományosnak hazudott barbár cselekedeteihez, amelyeket nem csupán „orvosilag” dokumentáltak, hanem az utókor okulására filmfelvételeken is megörökítettek. Ebből is látszik, maradi vagyok, Mengelénél van rosszabb. Emberkísérletet az Orbán-kormány folytat. Ahogy azt immár több ellenzéki orgánum és politikus szajkózza.

És ez még nem is minden, van ennél súlyosabb judgment is:

Aki fél, otthon marad, s még a tévét sem kapcsolja be, akit érdekel a meccs, az megnézi, aki rajong valamelyik csapatért, az jegyet vett, és kimegy a stadionba, ahol nincs is más választása, mint úgy viselkedni, hogy másokra ne jelentsen a mindennapok élethelyzeteinél nagyobb veszélyt. Emberkísérlet. Ugyan! Az ilyen ocsmányságokat nem játék és szurkolás közben szokták kiagyalni.

Nos igen, az ilyen ocsmányságokat nem játék közben találják ki.