Orbán felbukkant a Tényekben, Gönczi Gábor alakítását látva pedig még Kovi is elismerősen csettintene - videó

A szervilis orbánista szánalmas produkciójával ismét kimaxolta a szekunder szégyen fogalmát.

Az ország egyik leggázabb propagandacsatornája nem mindennapi meglepetéssel kedveskedett az alternatív valósághoz szokott nézőinek: a stúdióban maga a populista “vezér” bukkant fel. 

Gönczi Gábor pedig ennek megfelelően a szokásosnál is nagyobb lelkesedéssel látta el feladatát. Az alákérdezős beszélgetés során természetesen szóba került, hogy stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Moody’s, Gönczi ekkor olyan izgalomba jött, hogy azon talán még az unott arcú Orbán is meglepődött: 

 

A legnehezebb az ember. Ugye ilyenkor vezényelni, vagy hogy szelídebben beszéljek, átcsoportosítani kell. Attól senki sem boldog. Az sem boldog, akinek az egyik városból egy másik városban át kell most néhány hónapra hurcolkodnia. És azok sem boldogok, ahova érkeznek, mert persze örülnek, hogy új ember jött, de az új embert be kell tanítani, nem ismeri a helyet és így tovább  

- jegyezte meg a miniszterelnök a járványhelyzettel, az egészségüggyel kapcsolatban, hozzátéve persze, hogy mindenhol van orvos és nővér.  

Egy korábbi propagandavideójával ellentétben Orbán ezúttal mindezt egy számára teljesen biztonságos közegben tehette, hiszen pont annyi esélye volt annak, hogy szembesítik a valósággal, mint annak, hogy egy jóérzésű ember Gönczire tud nézni anélkül, hogy felfordulna a gyomra.