A II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium pedagógusa szélsőséges nézeteit sem rejti véka alá

Egy az iskolához közel álló, a neve elhallgatását kérő személy hívta fel figyelmünket arra, hogy a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium egyik pedagógusának Facebook-bejegyzései alatt kvázi kommentháborúk alakultak ki a tanárnő sokakat megosztó nézetei miatt.

Az egyik posztja alatt például, ahol éppen az LMBTQ mozgalom ellen kampányol, többen is ellenérzésüket fejezik ki a megosztott cikkben írtakkal kapcsolatban, amire a tanárnő elég vehemens módon reagál:

naci

Egy másik bejegyzésében az alábbi bevezetővel oszt meg egy cikket a "pedagógus":

A magyarországi libernyákok viselt dolgai úgy nehezednek az ember kedélyére és mindennapjaira, hogy egészen "üdítően" hat egy kis orosz ellenzéki "mérgezés", és mert szellemes a cikk…

mergezes

Az “üdítő ellenzéki mérgezés”-es kommenttel Alekszej Navalnij mérgezéses ügyével kapcsolatos cikket osztott meg a tanárnő, akinek profilja nyilvánosan elérhető, és aki gyakran oszt meg olyan tartalmakat, amelyek nyíltan homofób, liberális-ellenes, néha pedig a szélsőjobb politikai nézeteihez közel álló véleményt tükröz.

Aggályos, hogy a hölgy egy olyan intézményben tanít, ahol több száz 14-17 év közötti gyermek szellemi fejlődése zajlik. Nem is kérdés, hogy egy kamaszodó fiatal milyen mértékben befolyásolható és kiszolgáltatott.

Megkerestük az intézmény vezetőjét, hogy kommentálja az eseményeket. Amennyiben reagál, válaszaival frissítjük cikkünket.