Jobbik: Ne vonja ki a saját holdudvarát a rendelet hatálya alól a kormány, zárjanak be a kaszinók és a kártyatermek is este 11-kor!

Úgy tűnik, a vírus a focimeccsek mellett a szerencsejátékot sem kedveli, meg úgy általában az Orbánéknak valamiért fontos "területeket" messzire elkerüli. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a szórakozóhelyekre vonatkozó kormányrendelet - miszerint minden szórakozóhelynek be kell zárnia 23 órakor - nem vonatkozik a kaszinókra.

Mindezt elfogadhatatlannak tartja a magyar néppárt, közleményükben azt követelik, hogy a 23 órás zárás a kaszinókra és a kártyatermekre is vonatkozzon. 

Hidegzuhanyként érte a zenei és a vendéglátóipart Orbán Viktornak az a bejelentése, miszerint szeptember 21-től minden szórakozóhelynek be kell zárnia 23 órakor. Maradtak azonban olyan egységek, amelyek valahogy kimaradtak ebből a szigorításból: a kaszinók és a kártyatermek! 

A kormányrendelet ezekre a helyekre ugyanis nem vonatkozik. Úgy látjuk, hogy ezzel ismét bővült az Orbán-kormány abszurd és álságos védekezési politikája, hiszen ők úgy gondolják, hogy a zsúfolt kaszinókban, a nyerőgépek és a kártyaasztalok mellett nem jelent veszélyt a vírus. Bizonyára nem véletlen, hogy a sötét barlangoknak is nevezett termekben a fideszesek szerint kevésbé tombol a COVID, hiszen a kaszinóbiznisz természetesen a Fidesz holdudvarába tartozik, és hatalmas hasznot hoz a nertársaknak, a nyereség pedig a legtöbb esetben közvetlenül és adózatlanul vándorol a kormányközeli oligarchák zsebébe. 

Felháborítónak tartjuk ezt a kettős mércét is! Követeljük a kormánytól, hogy a kaszinókra és a kártyatermekre is haladéktalanul terjessze ki a szigorítást, ne vonja ki a saját holdudvarát a rendelet hatálya alól, vagy pedig azonnal töröljék el a 23 óra utáni kötelező zárást! Ennek érdekében határozati javaslatot nyújtunk be, amelynek megszavazásával Orbánék bizonyíthatják, hogy az említett szolgáltatók kihagyása csak újabb tévedés volt részükről, és orvosolni szeretnék a problémát! 

Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családügyi politikusa 

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője 

Vajon mivel magyarázza ezt a kormány? Netán a futballmérkőzésekhez hasonlóan a kaszinókban sem fogyasztanak alkoholt? Esetleg az ország új kaszinókirályát, a lekötelezhetetlen Orbán Viktor haverját, és a kaszinóbizniszben érdekelt NERtársakat érzékenyen érintené a szigorítás miatti bevételkiesés? Valójában persze nem kérdés, mi az oka annak, hogy a kaszinókra nem terjesztették ki a szigorítást. Ahogyan az sem, hogy a Fidesz megint totál hülyének nézi az embereket.