Az Európai Parlament alelnökének üzenete: Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar néptől

Hiába veszi a bátorságot és sértődik meg Orbán Viktor minden magyar ember nevében, Katarina Barley nyomatékosította azt, ami egy nem a kormánypárti alternatív valóságot lélegző ember számára eddig is világos volt: nem azt akarja, hogy hazánkba kevesebb uniós pénz jusson, hanem azt, hogy ezeket a forrásokat ne a saját zsebeikbe irányítsák a NERtársak.

Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar vagy a lengyel néptől. Épp ellenkezőleg: azt akarjuk, hogy a pénz a polgárokat gyarapítsa, és ne Orbánt vagy a vejét  

- mondta a 444-nek az Európai Parlament szocialista alelnöke, aki újfent leszögezte, kritikája az ország vezetőjének szólt, kifejezetten Orbán Viktornak, és annak, hogy teljesen elfogadhatatlan, amit az EU-s támogatásokkal művel. 

A Fideszt természetesen érzékenyen érintette a kritika, ezért rögtön heves sorosozásba kezdtek. Valójában persze nem Magyarország kiéheztetéséről van szó, hanem arról, hogy az EP ragaszkodik ahhoz, hogy a következő költségvetési ciklusban a támogatások folyósítását jogállamisági feltételekhez kössék. 

Érdemes mindig gyanakodva hallgatni, amit Orbán az Európai Unióról mond, mert általában hazudik – utalt arra Barley, hogy Orbán szerint az északi, „fukar országok” csak a gazdasági mentőcsomagot akarják akadályozni a jogállamisági feltételek erőltetésével. 

Majd összegezve a helyzetet aláhúzta,  

a fideszesek esetében azt látjuk, hogy végső soron minden cselekedetüknek egyetlen végső célja van: a hatalmuk bebiztosítása. Ezért akarnak mindent az ellenőrzésük alatt tartani. Összekeverik a demokráciát a többség diktatúrájával. De a demokrácia nem ez.