A közpénzből fenntartott “köz”média munkatársai is megérkeztek Borsodba "kampányolni"

Az M1 stábja Bodrogkeresztúrra érkezett, vélhetően a választási kampány miatt, korábban pedig ez egyet jelentett az ellenzéki aktivisták zaklatásával és provokálásával. Most se nagyon lehet másra számítani.

(Megérkezett a közmédia is Borsodba)

Már egy hónappal ezelőtt Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke különös jelenségre figyelmeztetett: a közpénzből fenntartott "köz"média munkatársai "vadásztak" az ellenzéki aktivistákra.

Feltételezhető, hogy Bodrogkeresztúrra sem azért érkeztek, hogy objektíven tájékoztassák az ország lakosságát a Borsod-Abaúj-Zemplén megye hatos számú választókerületében zajló eseményekről. Sokkal inkább azért, mert Jakab Péter és Bró László itt tartanak fórumot szerdán. A Fidesz tisztességtelen módszerei közismertek, ezeket pedig valószínűleg mind be is vetik a hajrában a vasárnapi voksolás előtt.

Információink szerint egyes „független” polgármesterek már finom jelezték a lakosság felé, hogy nem jó ötlet, ha elmennek az ellenzéki kampányrendezvényre, akadt olyan lakos, aki azt mondta, köztéri kamerák használatával fenyegették őket, melyeken látni fogják, ki vesz részt Jakab Péter és Bíró László fórumán.

Bizonyára sokan emlékeznek, mit műveltek a kormánypártok a 2018-as országgyűlési választáson: Vona Gábor számos kampányrendezvényén müezzint játszottak. Borsodban is számítanak hasonlóra: nem lenne váratlan például Bede Zsolt megjelenése vagy egyéb nívó alatti fideszes provokáló-eszköz felbukkanása. Koncz Zsófia brigádjának jelenleg az első és legfontosabb célja, hogy a lakosságot elijesszék az október 11-én kihelyezett szavazóurnáktól.

Nem szerencsés jóslatokba bocsátkozni, de aligha marad észrevétlen a "köz"média jelenléte a mai jobbikos eseményen.