Dagadt, agresszív, zsidózó prosztó - így beszél Jeszenszky a Fidesz tévéjében Bíró Lászlóról

Jeszenszky Zoslt az az alosztálya a gerinctelen talpnyalófajnak, mely már többször megmutatta, hogy nem a liberális fertőben leledzik a kultúra magasiskolája, hanem a szervilis fideszes megmondóemberek rendkívül intelligens megnyilvánulásaiban. Kocsis Máté a "büdösbunkózásával" már kijelölte, milyen skálán mozoghat majd a közbeszéd a 2022-es kampány felé haladva, a Hír TV és a Pest Srácok "szardarabozó" percembere pedig az első, aki bő nyállal harapott rá a kormánypárti suttyócalippóra.

Kicsit messziről kell indtanunk, mert a Pesti TV és Jeszenszky Zsolt "közismertsége" olyasmi, mint mikor a jászkarajenői talponállóban 4 vodka+dinnyés Topjoy kombó elfogyasztása után Sanyi, a sánta elmeséli, hogy valaha hatalmas futballista volt, csak jött az a fránya térdsérülése a Tápiószecső elleni rangadón. Szánalomból ugyan megveregetik a vállát, de valójában mindenki tudja, hogy egy fogalmatlan idióta. Valahogy így ültethették Zsoltot is a nertársak a kormánymédia nívó alatti műsoraiba.

Összegezvén: Jeszenszky Zsolt az, aki már a '90-es években az élet minden területén tehetségtelennek bizonyult, de talán egy dologhoz ért: a fidesznyalonc médiára reggeltől estig nyálat csorgató kétbites orbánista pronyóbázis korlátolt jutalomközpontjában képes legalább egy gyenge ingert kiváltani. Magyarországon ennyi is elég ahhoz, hogy valaki televízióban szerepelhessen.

A Pesti TV pedig a televíziózásnak egy olyan szegmense, ami már annyira trash, hogy a néző nem csak rémülten vetődik a távkapcsoló után, hogy minél előbb szabaduljon, hanem mély szégyenérzet fogja el amiatt, hogy egy és ugyanazon nemzet tagja azokkal, akiknek a látottakat nyilvánnoságra sikerült hozniuk.

Namármost, ebben a közegben született meg az a pillanat, amikor a magát véleményvezérnek gondoló kitartott káder csak ilyen könnyedén fogamazott Bíró Lászlóról, miközben "elemezte" a vasárnapi borsodi időközi választást:

"Az ellenzék számára fontos, fiatalabb városi választói rétegeknél nem kérdés, hogy a két jelölt közül ugye ki lett volna a szimpatikusabb? A dagadt, agresszív, zsidózó prosztó, vagy a nyelveket beszélő, kedves, csinos nő? De ezek szerint, és ez a durva, a vidéki, krokodilagyú Fidesz-szavazóknál is ez a helyzet: ők is a felvilágosult fiatal nőre szavaztak."

(Nagyjából 5.45-től meg is hallgatható a Jeszenszky-féle proletárinduló, ha valakinek lenne hozzá gyomra.)

Attól most tekintsünk el, hogy Koncz Zsófiának nagyjából annyi különleges képessége van, hogy visszaveri a fényt. Ha Jezsenszky Zsoltnak és a "krokodilagyú Fidesz-szavazóknak" ez tetszik, lelkük rajta. Az viszont már érdekesség, hogy éppen az dagadt prosztózik, aki éppen néhány hete etette meg ugyanebben a műsorban Németh Szilárdot.

Meg az dagadt prosztózik, akinek a dagadt miniszterelnöke - akinek a valagából Zsolt amúgy nem sűrűn látszik ki - farmerban és trottyos nadrágban jár az EU-csúcsokra is. A kötcsei hétvégéket pedig inkább jobb nem is említeni. De persze nincs is ebben semmi váratlan, a kormánypárti erőltetett "humor" evolúciója pont úgy megrekedt, mint Jeszenszky Zsolt karrierje. Bár utóbbi nem is igazán volt. Sőt, előbbe se.