Jakab Péter: Törékeny a krumplikirály koronája, hiszen egy ország jövőjét nem lehet krumplira építeni

A Jobbik elnöke a borsodi időközi választás eredményéről, a kampány tanulságairól, a Hadházy-ügyről, és az összefogás erejéről is beszélt az Alfahírnek adott interjújában.

“Ha a Jobbik ugyanazokat az aljas technikákat alkalmazza, mint a Fidesz, akkor meglett volna ez az arány, csakhogy van egy éles határvonal, ami megkülönböztet minket a Fidesztől, ők tisztességtelenek, mi pedig tisztességesek vagyunk. Ezt a határt nem lépjük át” - mondta a vasárnapi választás eredményéről a néppárti politikus arra utalva, hogy 56%-os részvételnél már az ellenzék javára dőlhetett volna el a küzdelem. 

A Jobbik elnöke Hadházy vádjaira is reagált, szerinte, ha valaki sokat küzd egy démonnal szemben, akkor ugyanolyanná válik, mint a démon. 

Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, amíg olyanná nem vált, mint a közmédia, mert az nettó hazugság, hogy itt bármilyen korrupciós ügy lett volna. Hadházy személyesen volt vizsgálódni Bíró Lászlónál a tarcali otthonában, megkapta a lehetőséget, hogy tájékozódjon, hogy iratokba tekintsen bele, kérdezzen. Tette mindezt a kampányhajrában, amikor mindenki éppen a mozgósítással volt elfoglalva. Ám 20 perc után megnyugodva távozott, amin nem csodálkozom, mert Bíró Lászlónak nincsenek korrupciós ügyei. 

Jakab a borsodi időközi választáson elért eredményre nem kudarcként, sokkal inkább sikerként gondol, és büszkeséget érez. Úgy fogalmazott, most mutatták meg, hogy egy erős fideszes körzetben is olyan aktivistahálózatot tudnak felvonultatni, és olyan profi kampányt tudnak csinálni, ami még egy ilyen nehéz terepen is szoros eredménnyel párosul. Mindezt pedig 50 nap alatt sikerült véghezvinniük, ami a pártelnök szerint nem sokaknak sikerülne, pláne vidéken. 

A Jobbik elnöke a Hír Tv Egyenes beszéd című műsorában is arról beszélt, hogy vasárnap történelmet írt az ellenzék, a Fidesz pedig retteghet, hogy 2022-ben mire lesznek képesek. 

  

Borítókép: Béli Balázs