A Fidesz antiszemita megmondóembere kiakadt Bíró Lászlón

Az amúgy megvan, hogy a Fidesz egyik legantiszemitább megmondóembere ma is aktívan dolgozik a kormánymédiában?

Emlékszik még valaki a közéletből 2 évvel ezelőtt hirtelen távozó Varga B. Tamásra? Az Echo TV akkori megmondóembere azért menekült el, mert egyszerre túl sokan kezdték felidézni zsidógyűlölő kirohanásait, valamint „művészetét”, amiket először letagadott, majd fülét-farkát behúzva könnyesen elismert. Talán akkor már a Fidesznek is kínossá vált, de mostanra úgy tűnik, mégis igényt tartanak a korábban Orbánt is lezsidózó nemzetikeresztényhazafira.

„Ezúton bocsánatot kérek mindazon kollégáimtól, akiket múltammal kapcsolatosan bármi is váratlanul ért, s azt magukra nézve sértőnek találják. Bocsánatot kérek továbbá azon zsidó polgártársaimtól, akik régebbi kijelentéseim okán sértve és megbántva érezhetik magukat. Mondanám, hogy máshogyan gondolom már, de itt most nem az a lényeg, hogy most mit gondolok, hanem, hogy régebben mit gondoltam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nem olyannak gondolt engem, mint amilyen vagyok. Esendő emberként gyakran hibázom. Gondolkodó emberként gyakran konfrontálódom még saját magammal is. Hívő emberként pedig arcon tudnám magam sújtani némely emberi gyarlóságomért. Valóban és ténylegesen sajnálom, hogy számos embernek csalódást okoztam. Tettemre nincs mentség, a felelősséget vállalom” – ezekkel a sorokkal menekült el 2018 januárjában a közéletből Varga B. Tamás.

Az ok, melyről mi is írtunk, nem volt túl bonyolult: a fideszes megmondóember igyekezte eltörölni nyíltan antiszemita múltját, de végül nem sikerült. A kurucinfo Holokamu rovatának egykori szerzője korábban mindenkit lezsidózott, aki épp nem volt számára szimpatikus, köztük pl. Orbán Viktort is.

Aztán persze, akárcsak a Fidesz, ő is köpönyeget váltott, és Mészáros Lőrinc Echo TV-jében talált otthonra. Ekkor azonban már ő is dicsőítette a narancsos vezért.

Most végre – alig vártuk – Bíró László kapcsán kiderült, mi történt „a közéletből való távozása" után Varga B. Tamással. Figyelj, szívszorító:

"Ez az állapot nagyjából három hónapig tartott. Nagyjából annyi ideig, amennyi idős bevételkisesés miatt mostanában Gálvölgyi János siránkozik, vagy amennyi koncertszünet a zenésztársadalom jelentős részének elegendő volt arra, hogy végső elkeseredésében eret vágjon magán. Hogy mit tettem ez alatt a 3 hónap alatt? Például elbeszélgettem számos zsidó ismerősömmel, aztán egy nem zsidó barátom által írt, s nekem ajándékozott könyvből utánaolvastam a magyarországi zsidóság történetének, valamint egy ismerős kolléga cikkeit korrektúráztam sub rosa a Neokohn nevű zsidó lapban, természetesen pro bono."

Ja és még valami, ami fontos ezzel kapcsolatban, hogy Huth Gergely segített neki.

Ami tartotta bennem a lelket, az főszerkesztőm, Huth Gergely kijelentése volt, miszerint, mivel tudja, hogy őszintén megbántam, amit tettem, ezért amikor úgy gondolom, visszavár a laphoz. Ez a 2018. áprilisi választások után így is lett. Közben egy barátom beajánlott a Magyar Demokratához, ahová azóta is írok. (…) Mindezeket azért tartottam fontosnak elmondani, mert Bíró László tettei ellenében az én tetteimnek akkor is komoly következményei lettek, ha időközben valamicskét javultak is életkörülményeim.

Szóval Varga B. Tamás, aki e remekművet is írta:

„és mentek a vonatok sorban, de rajtuk biz' egy Kohn se ült,
és sok kemény hazugság árán a fél világ megszégyenült.
(…)
És hazudtak, hazudtak egyre
És mint folyó, úgy dőlt a lé
Ajjajjaj-jajjajjaj Zyklon-B, Zyklon-B”

…és akinek „közéleti tevékenysége” tüntetésre járásban, antiszemita publicisztikákban, valamint dalszerzésben nyilvánult meg, illetve aki szerint mindenki zsidó, aki nem volt szimpatikus, ő anno bocsánatot kért, 3 hónapig zsidó történelmet olvasott és most bűneit bánva a kormánymédia szerzője.

Bíró László pedig, aki sacc/kb. 34-szer kért bocsánatot, a komplett kormánymédia ordenáré ocsmánysághadjáratának áldozata 2 hónapja.

Van egy különös bája a kormánypárti értékrendnek és következetességnek.

Ja, és még egy apróság: Orbán Viktor a Mazsihiszt, személyesen pedig Heisler András elnököt tartja felelősnek azért, hogy az ellenzéki pártok a két éve még judapestező Bíró László mögé álltak be a szerencsi választáson - írja a KESMA kötelékéhez tartozó Mandiner.