Pintér Sándor még több pénzt kap, hogy megküzdjön a rendkívüli migrációs nyomással

Nem tudtad, hogy még mindig az van? Pedig nyomnak ám, de még mennyire! Fura is lenne, ha nem lenne valamilyen válsághelyzet, nem? Igaz, a menekültválságnak nevezett időszak elméletileg már öt esztendeje véget ért, de Orbánék szerint még mindig rendkívüli migrációs nyomással kell szembenéznie hazánknak.

Tavasszal hasonló okból a Belügyminisztérium már kapott egy 30 milliárdos pluszt. Azon a héten egyébként, amikor ez a csekély összeg érkezett, mindösszesen 12 megakadályozott tiltott határátlépés történt, és 21 főt állítottak meg, majd kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron. Most 6,6 milliárd forintot utaltak Pintéréknek a helyzet kezelése miatt - derült ki a tegnapi Magyar Közlönyből. 

Hazánk roppant erős, és még annál is büszkébb kormánya egyébként 2015 szeptembere óta hosszabbítja meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet úgy, hogy annak kihirdetésének még a törvényi feltételei sem adottak. 

Orbán pontosan tudja, hogy megvezethető szavazóit valamivel mindig rettegésben kell tartania, a bevándorlás témájának felszínen tartásával pedig évek óta talpon sikerült maradnia, valódi kormányzás nélkül. Hát miért változtatna a bevált recepten? Meg aztán valamivel függésben kell tartania híveit akkor is, ha véget ér a világjárvány. Hogy közben éppen ő és sleppje engedtek az országba a letelepedési kötvényekkel tízezreket? Nos, a valóság a legritkább esetben jut el rajongóihoz, amiről az egyre több közpénzmilliárdot magukba szippantó propagandagyárak gondoskodnak. Addig pedig amíg ez így van, a krumplikirálynak nem kell valódi válsághelyzettel szembenéznie.